Huuhkajatuomio: Taas nähtiin Teemu Pukin elämäntaito-oppaan kootut helmet – missäs ne EM-kisat pelataankaan?

Ilta-Sanomien raati perkasi Huuhkajien voittoisan Viro-ottelun persoonalliseen tapaansa.

Saku-Pekka Sundelin (vas.), Petri Lahti ja Janne Oivio jakavat näkemyksiään tiistai-illan taistosta.

12.9.2018 7:10

Raadissa ovat IS:n urheilutoimituksen esimies Petri Lahti ja paikan päältä Turusta raportoivat toimittajat Saku-Pekka Sundelin sekä Janne Oivio.

Näin he näkivät tiistai-illan ottelun.

LUE LISÄÄ: Huuhkajat jatkaa voittokulkuaan Kansojen liigassa! Teemu Pukki tuikkasi Viron nurin

Petri Lahti

Puheenaihe: Hetkinen, missäs ne vuoden 2020 EM-kisat oikein pelataan? Tässähän pitää ruveta pian varaamaan kisareissua, kun vastustaja rakenteli jälleen pidempiä ja parempia hyökkäyksiä mutta vikkelä ja vaarallinen Suomi voitti.

Punainen kortti: Euroopan jalkapalloliitto. Ajatus siitä, että Kansojen liigaa pelataan samaan aikaan joka puolella ja prime-timessa, voi toimia Etelä-Euroopan lämpimässä syksyssä mutta ei täällä rankkasateessa kello 21.45.

Tähti: ”Kun ei irtoa kirkkaimmalla huipulla, astu nöyrästi porras alaspäin, hae sieltä onnistumisia ja hymy palaa huulillesi.” Siteeraus Teemu Pukin elämäntaito-oppaasta.

Päivän tyyli: Juu, vaikka molari on nykyään se 11. kenttäpelaaja, niin näiltä sankareilta oli tyyli kateissa jalalla: Lukas Hradecky räiski avauksiaan sinne tänne, Mikhel Aksalu oli lahjoittaa maalinkin Suomelle.

Kootut selitykset: ”Pian on Virokin menossa ohi.” Näinhän sitä on tullut manailtua Suomi-futiksen synkillä hetkillä. Otetaan vähän sanoja takaisin – vähintään ensi kuun vieraspeliin saakka.

Suomi on voittanut nyt molemmat Kansojen liigan ottelunsa Teemu Pukin osumalla 1–0.

Saku-Pekka Sundelin

Puheenaihe: Kansojen liiga on hieno uusi turnaus. Eikä vähiten sen takia, että Suomi ei ikinä hävinnyt Kansojen liigassa. Tilillä on pelkkiä voittoja, mikä on suomalaisessa jalkapallossa poikkeuksellista. Ei tarvitse huomauttaa, että Kansojen liigaa on takana vasta kaksi ottelua.

Puheenaihe: Suomen viimeistely. Unkari-ottelu oli mahdollisuus tappaa ajoissa, samoin kamppailu Viroa vastaan. Tilanteita Suomi on saanut kahdessa ottelussaan enemmän kuin tarpeeksi, mutta se joutuu pelaamaan heikohkon viimeistelyn takia liian veitsenterällä.

Tähti: Koska Teemu Pukki tuli valittua Unkari-kamppailun tähdeksi, valitaan tällä kertaa vähemmän ilmeinen. Rasmus Schülleriltä ei odoteta ihmeitä, mutta hänen peruspelaamisensa on huipputasolla. Minnesotan pelaaja tekee fiksuja ratkaisuja ja liikkuu viisaasti.

Päivän tyyli: Tiesittekö, että Kansojen liigallakin on oma hymninsä? Ja mahtipontinen onkin. Vähän liian mahtipontinen sateiseen Turun tiistai-iltaan. Sävelmä on kuin Händelin/Brittenin Mestarien liiga -hymni mutta muutaman pykälän vielä sokeroituna.

Kootut selitykset: Viro vaihtoi puolet avauskokoonpanostaan lauantain kamppailun jälkeen, Suomi vain kaksi raastavasta Unkari-ottelusta. Siihen nähden Markku Kanerva pelasi melkoista uhkapeliä panttaamalla vaihtojaan raskaalla Kupittaan kentällä. Tällä kertaa se kannatti.

Janne Oivio

Puheenaihe: Saapas kurkulle ja ilmat pihalle, Huuhkajat! Kuten Unkariakin vastaan, myös nyt Suomi teki illasta itselleen liian jännittävän, kun Teemu Pukin maalin jälkeisiä paikkoja ei hyödynnetty. Pukki itse, Jasse Tuominen, Pyry Soiri ja Robin Lod saavat katsoa tässä asiassa peiliin. Viro sai liikaa siimaa ottelun edetessä.

Jasse Tuominen laukoi kerran ylärimaan.

Punainen kortti: Viron Ragnar Klavanilla on jämerä viikinkinimi, mutta filmailu yhteenotossa Teemu Pukin kanssa paljasti pikemmin laivahiiren kuin vaalean viikingin. Pukin tuijotus perään olisi voinut yhtä hyvin sisältää puhekuplan: ”Ei ihme, ettet kestänyt Liverpoolissa”

Tähti: Teemu Pukki, taas kerran. Pukista on – vastoin omia odotuksiani, jos rehellisiä ollaan – kuoriutunut aito ja oikea johtaja kentällä. Pukin työmäärä pallottomana ja puolustaessa on mainiota, ja nyt sihtikin alkaa vihdoin olla kohdallaan. Se pehmeä, pelin ulkopuolella seilannut Pukki takavuosilta alkaa olla enää muisto, ja hyvä niin.

Päivän tyyli: Veikkausliiga on pop! Suomen pelaajien ohella Viron joukkueessa oli pitkä lista joko nykyisiä tai entisiä veikkausliigapelaajia. Viron joukkue ei ole suoranaisesti matkalla EM-kisoihin, mutta ryhmä pani paljon nimekkäämmälle Suomelle kelvollisesti kampoihin.

Kootut selitykset: Suomen kannattajat! Pohjoiskaarre ei ollut terävimmillään, mutta piti ääntä ja meteliä läpi ottelun kovan vesisateen keskellä yön sydäntä vasten. Kannattajan homma on kurjaa ja kiittämätöntä, heille oli varattu ainoa kattamaton alue stadionilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?