Huuhkajat

Suomi–Viro klo 21.45 – saako Markku Kanervan huima voittoprosentti illalla jatkoa?

Julkaistu:

Huuhkajat
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva takoo kovaa tulosta maajoukkueessa.
Urheilulehti risti viime numerossaan Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan Perus-Markuksi. Huuhkajien luotsi ei varsinaisesti säväytä mediapersoonana.

Se ei ole hänen tehtävänsäkään.

Suomen pelaajat kutsuvat opettajataustaista Kanervaa puolestaan Professoriksi. Tämä kun tutkii pelin nyanssit perin pohjin ja tykkää pitää pitkiä palavereita, joissa tehdään ryhmätöitä ja pistokokeita.

Numeroiden puolesta Kanervaa voisi pikku hiljaa alkaa kutsua Super-Markuksi, sen verran kovaa tulosta hänen joukkueensa on takonut – varsinkin, kun huomioidaan Kanervan käytössä ollut pelaajamateriaali.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomi avasi Kansojen liigan voitolla Unkarista. Se tarkoittaa, että joukkueella on viiden ottelun tappioton putki karsinnoissa ennen Viro-ottelua.

Kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Matkalla ovat kaatuneet MM-kisoihin edennyt Islanti ja viime EM-kisoissa jatkopeleihin edennyt Unkari. MM-finalisti Kroatiaa vastaan Suomi pelasi vieraskentällä tasan.

Kanervan voittoprosentti maajoukkueen ykkösvalmentajana on 43,5 ja vakituisena päävalmentajana peräti 47,1. Lähellekään samaa on yhden voitto-ottelun valmentaneen Olli Huttusen lisäksi päässyt sadan vuoden aikana vain Antti Muurinen.

Muurisen voittoprosentti 47,2 on kova, mutta hänellä oli käytössään ihan eri tason pelaajapooli kuin Kanervalla. Vertailun vuoksi esimerkiksi Ruotsin nykyisen päävalmentajan Janne Andersonin voittoprosentti on 46.15 ja tehtävänsä MM-kisojen jälkeen jättäneen Islannin Heimir Hallgrimssonin 40.

Kanerva oli pitkään Palloliiton valmentajakouluttaja ja maajoukkueen apuvalmentaja. Uskollinen lakeija, joka sai päävalmentajan pestin kaksi kertaa ykköskäskijän potkujen jälkeen väliaikaisesti ilman, että häntä olisi harkittu pysyväksi luotsiksi.

Kolmas kerta toden sanoo.

Suomen maajoukkueen vakituiset päävalmentajat 2000-luvulla

Antti Muurinen (2000–2005), 72 ottelua, voittoprosentti 47,2
Markku Kanerva (2017–), 17 ottelua, voittoprosentti 47,1
Mixu Paatelainen (2011–2015), 45 ottelua, voittoprosentti 37,8
Stuart Baxter (2008–2010), 28 ottelua, voittoprosentti 28,6
Roy Hodgson (2006–2007), 22 ottelua, voittoprosentti 27,3
Hans Backe (2016), 11 ottelua, voittoprosentti 0

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt