Huuhkajat

Kommentti: Ilkeä, viisas, vaarallinen, voittava – nyt puhutaan siis Suomen jalkapallomaajoukkueesta!

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomen voittomaali Unkaria vastaan oli kuin Huuhkajat pienoiskoossa, kirjoittaa Saku-Pekka Sundelin Tampereelta.
Syksy. Sadonkorjuun aika. Maajoukkuejalkapallossa syksy on kevät. Uuden alku. Uudet karsinnat. Ihan kaikki on mahdollista – taas kerran.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on avannut aiempia karsintojaan vaihdellen. Viimeksi surkealla tasapelillä Kosovoa vastaan, sitä ennen voitolla Färsaarista, tappiolla Ranskalle, tappiolla Moldovalle, tasapelillä Saksaa vastaan ja yllättävällä vierasvoitolla Puolasta.

Joka kerta tulos on ollut sama. Suomea ei ole EM- tai MM-lopputurnauksessa nähty.

Se ei tarkoita, etteikö karsintojen alulla olisi merkitystä. Alku määrittelee hyvin pitkälle, millainen yleinen noste Huuhkajien ympärillä vallitsee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jalkapallo on Suomessa sellaisessa asemassa, että maajoukkue joutuu myymään itsensä suurelle yleisölle joka kerta uudelleen.

Myyntityö alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun Unkari kaatui Tampereen illassa Teemu Pukin maalilla 1–0. Ratinan länsikaarteessa sijainneen Pohjoiskaarteen edessä nähtiin kannattajien ja pelaajien ilon juhlat.

Ottelun kooste:
Jos video ei näy, katso se tästä.

Tämä Suomi on helppo ostaa. Unohdetaan lopun paine, sellainen on tuiki tavallista, jopa jalkapallo-ottelun laki. Tällä kertaa Suomi kesti sen. Ehkä tämä on uuden alku.

Jos joku odottaa Suomelta pelien dominointia, siinäpä odottaa. Suurin osa vastustajista on lähtökohtaisesti parempia. Suomelta voi odottaa sen sijaan pelin kontrollointia. Sellaista Tampereella nähtiin.

Suomi oli ilkeä, viisas ja vaarallinen. Erityisen ilahduttavaa oli häikäilemättömyys, jolla Huuhkajien puolustajat ja keskikenttä pehmittivät Saksan Bundesliigassa tuhoa tehneen hyökkääjän Adam Szalain.

Suomen maali ottelun kuudennella minuutilla oli Huuhkajat pienoiskoossa. Paulus Arajuuri voitti kung fu -taklauksellaan irtopallon, joka päätyi unkarilaiselle. Erinomaisen ottelun pelannut Joni Kauko riisti sen Rasmus Schüllerille, jonka tietokone raksutti hetken ennen syöttöä Pukille.

Uuden häijymmän Suomen ilmentymä, vastustajia nurmeen selättävä Pukki kierähti Tamas Kadarin ohi ja laukoi voittomaalin.

Yksi voitto, kolme pistettä. Matka lohkovoittoon, Kansojen liigan välieriin saati finaaliin ja sitä kautta 2020 EM-kisoihin on nyt ainoastaan yhden voiton lyhyempi.

– Saatiin hyvä alku tälle seikkailulle, valmentaja Markku Kanerva sanoi ottelun jälkeen.

Kansojen liigasta voi tulla suomalaisen jalkapallon ystäville mukava syysretki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt