Huuhkajat

Huuhkajatuomio: 21 vuoden takaiset haamut saivat kyytiä – mutta oliko kenttämies lomalla?

Julkaistu:

Huuhkajatuomio
Ilta-Sanomien raati perkasi Huuhkajien voittoisan Unkari-ottelun persoonalliseen tapaansa.
Raadissa ovat IS:n urheilutoimituksen esimies Petri Lahti, toimittaja Pekka Holopainen ja paikan päältä Tampereelta raportoiva IS:n jalkapallotoimittaja Saku-Pekka Sundelin.

Näin he näkivät lauantai-illan ottelun.

LUE LISÄÄ: Unkari on lyöty! Teemu Pukki johdatti Huuhkajat voittoon Kansojen liigan avausottelussa

Saku-Pekka Sundelin

Puheenaihe: Suomen maajoukkue on täynnä kilttejä, fiksuja ja hiljaisia miehiä. Kansojen liigan avauksessa heistä kuoriutui suorastaan häijyjä kamppailijoita, jotka pehmittivät taklaus kerrallaan unkarilaisia. Suomi voitti valtavan määrän kaskinkamppailuja. Jopa Teemu Pukilla oli häijyvaihde päällä. Lisää tätä, hakkaa päälle!

Punainen kortti: Ratinan nurmi oli täynnä kraatereja, ilmeisesti viime viikonlopun Suomi–Ruotsi-yleisurheilumaaottelun jäljiltä. Säätä ei ainakaan voida tällä kertaa syyttää. Normaalikesinäkään ei ole niin lämpimiä iltoja kuin lauantaina Tampereella. Syötöissä ja kuljetuksissa pallot pomppivat holtittomasti, mikä valitettavasti heikensi pelin tasoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tähti: Lukas Hradecky otti yhden loistotorjunnan. Topparipari piti Adam Szalain aisoissa. Joni Kauko yllätti keksikentällä. Rasmus Schüller toimi kuin tietokone, ja Robin Lod uurasti laidallaan, Pyry Soiri toisella. Suomen tähti oli kuitenkin Pukki, jonka vire seurajoukkueessa näkyi kerrankin myös maajoukkueessa. Suomi todella tarvitsee tällaista Pukkia.

Päivän tyyli: Ottelu muistutti toisinaan rugbykamppailua. Paulus Arajuuren päähän tuli ikävä haava, kun Szalain kenkä osui silmäkulmaan. Päähän vedetty harso puki suomalaistopparia, vaikkei se ihan Terry Butcherin ulkonäköä tavoittanut. Viro-kamppailuun jokaiselle samanlainen!

Kootut selitykset: Joona Toivion ylärima ja Pukin tolppa. Miksei kumpikaan niistä voinut mennä sisään? Eikun ei sillä ole väliä. Suomi kesti lopun paineen, joka näytti pahalta, mutta oliko se edes paha paine? Ehkä tämä on jonkin uuden alku suomalaisessa jalkapallossa.


Petri Lahti

Puheenaihe: Kun karsinnat ovat alkaneet liian usein kylmällä suihkulla, nyt avauskamppailusta raavittiin väkisin pisteet. Suomalais-ugrilainen kohtaaminen ei noussut klassikoiden joukkoon, mutta Huuhkajat puolusti riittävän tiiviisti, käänsi peliä tarpeeksi nopeasti ja antoi samalla kyytiä vanhoille Unkari-haamuille loppuminuuttien paineessa.

Punainen kortti: Tampereen kaupunki, miten Ratinan stadionin nurmi oli jälleen kerran tuollaisessa kunnossa? Kävin katsomassa ennen Unkari-peliä Vantaan paikallisottelun TiPS–VJS – jopa Kolmosen kamppailu käytiin tasaisemmalla ja vähemmän kuoppaisella pelialustalla!

Tähti: Valmentaja Markku Kanerva tiimeineen. Tiivis, tasainen ja urhea esitys joukkueelta, joka ei huimaa nimimiehillä. Kuten voittomaalikin todisti, jopa Joni Kaukon ja Rasmus Schüllerin muodostama keskikenttäkaksikko oli mainio valinta kentälle. Lisäksi vaikeuksissa jo ennen tälliään olleen Jere Urosen nopea vaihtokäsky oli hyvää reagointia penkiltä.


Päivän tyyli: Kansojen liigan lippu, joka liehui reippaasti Tammerkosken tuulissa ennen peliä, näytti yhtä sekavalta kuin Euroopan Jalkapalloliiton kehittämä kilpailujärjestelmä uuteen karsintaturnaukseen.

Kootut selitykset: Lokakuun 1997 ikimuistoisessa takaiskussa viimeisenä unkarilaisena palloon koskenut Ferenc Horvath on myöntänyt jälkikäteen, että Suomi oli jo silloin parempi. Tällä kertaa jälkipuheita tuli vielä vähemmän.

Pekka Holopainen

Puheenaihe: Odotuksista ei ole voinut EM-karsintojen alla puhua. Helsingin sporttibaarit eivät pullistelleet, mutta Ratinaan sentään tuli enemmän väkeä kuin yleisurheilun Ruotsi-otteluun. Tiistaina Viro-voitto ja asetelma mullistuu täysin.

Punainen kortti: Adam Szalai on ollut alkukauden kuumimpia nimiä Saksassa – jalkapallo-, ei budolajiuutisissa. Turhautunut Hoffenheim-tähti potkaisi Paulus Arajuurta tahallaan päähän ja pääsi kuin koira veräjästä.

Tähti: Norwichissa Teemu Pukki on takonut palloa nuottaan kerran 183 minuutissa. Huuhkajissa tarvitsi maalintekoon vain 6,5 minuuttia. Viimeistely kliinisintä luokkaa. Tolppakuti olisi huolellisemmalla viimeistelyllä uponnut. Osuu tiistainakin.

Päivän tyyli: Ikonisimpiin futiskuviin kuuluu kauttaaltaan verinen Englannin toppari Terry Butcher Ruotsi-ottelussa 1989. Paulus Arajuuren verenvuoto tyrehtyi pään ympäri kääräistyllä siteellä. Pelin tärkeimpiä hetkiä oli raisu taklaus, joka käynnisti maaliin johtaneen tilanteen.Kootut selitykset: Lukas Hradecky oli kentän toiseksi nimekkäin Bundesliigan pelaaja. Suomen tähti otti varmasti harvat pahat tilanteet, säteili rauhallisuutta. Viasatin asiantuntija Pasi Rautiainen antoi ymmärtää, että Hradeckyn ura pelastui lähtemällä Turusta, kun moppitukka otti TPS:n valmennusvastuun.

Ottelun kooste:
Jos video ei näy, katso se tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt