Huuhkajat

Unkari on lyöty! Teemu Pukki johdatti Huuhkajat voittoon Kansojen liigan avausottelussa

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomi sai loistostartin Kansojen liigaan.

Suomi–Unkari 1–0 (1–0)

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kaatoi Unkarin lauantaina Tampereella pelatussa Kansojen liigan avausottelussa niukasti 1–0.

Ottelun ainoaksi jääneen osuman laukoi Teemu Pukki seitsemännellä peliminuutilla.

Varsinkin ottelun alku oli Huuhkajilta loistava ja se onnistui luomaan parikin tekopaikkaa. Ensimmäisen puoliajan edetessä Unkari sai juonen päästä kiinni mutta sen maalipaikat olivat kortilla.

LUE LISÄÄ: Kommentti: Ilkeä, viisas, vaarallinen, voittava – nyt puhutaan siis Suomen jalkapallomaajoukkueesta!

Toisella jaksolla Suomi oli todella lähellä toista maalia, mutta sekä Joona Toivion että Pukin yritykset pysähtyivät maalipuihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Unkarin vaarallisin tilanne aukesi pelätylle kärkimiehelle Adam Szalaille, mutta Huuhkajien tähtivahti Lukas Hradecky venyi huipputorjuntaan.

Ottelun kooste:
Jos video ei näy, katso se tästä.

Suomi pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina Turussa. Silloin vastaan asettuu Viro.

LUE LISÄÄ: Huuhkajatuomio: 21 vuoden takaiset haamut saivat kyytiä – mutta oliko kenttämies lomalla?

Ensimmäistä kertaa pelattavassa Kansojen liigassa Euroopan maat on jaettu tasonsa mukaan neljään eri divisioonaan. Niissä joukkueet on puolestaan jaettu neljään 3–4 maan lohkoon. Kaikkien neljän divisioonan voittajat lunastavat paikkansa vuoden 2020 EM-turnaukseen.

Suomi pelaa C-divisioonassa samassa lohkossa Unkarin, Viron ja Kreikan kanssa. Lohkon voittaja pääsee karsimaan lopputurnauspaikasta C-divisioonan kolmen muun lohkovoittajan kanssa.

Kansojen liigan lohkovaihe pelataan loppuvuoden aikana. Lohkovoittajien väliset jatkopelit pelataan sen sijaan vasta ensi keväänä käynnistyvien EM-karsintojen jälkeen.

Mikäli Kansojen liigan lohkovoittaja on jo varmistanut EM-paikan karsintojen kautta, paras lohkokakkonen saa paikan Kansojen liigan jatkopeleistä, johon kuuluvat välierät ja finaali.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt