Huuhkajat

Teemu Pukki on nyt perheenisä ja Huuhkajien kokenein pelaaja – ”Asiat ovat muuttuneet”

Julkaistu:

Jalkapallo
Entinen lapsitähti Teemu Pukki, 28, on Suomen maajoukkueen kokenein pelaaja.
Kun Lukas Hradecky muutti kolme vuotta sitten hänen ja Teemu Pukin kimppakämpästä Tanskasta Saksaan, Pukille jäi maalivahdin mukaan asuntoon vain yksi haarukka ja lautanen.

Hradecky taisi tapansa mukaan vähän värittää juttuaan, mutta pieni totuus piikissä taisi silti olla.

10 vuotta sitten maailmalle lähtenyt Pukki asui aluksi 17-vuotiaana Sevillassa äitinsä kanssa ja on sen jälkeen majaillut erinäisissä poikamiesbokseissa Saksassa, Skotlannissa ja Tanskassa.

Nyt entinen lapsitähti on vastuullinen perheenisä ja Suomen jalkapallomaajoukkueen kokenein pelaaja 64 maaottelullaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Asiat ovat muuttuneet. Vasta vähän aikaa sitten olin yksi nuorimmista ja nyt joukkueen kokeneempaa kaartia. En ole luontainen johtaja, mutta yritän omalla esimerkilläni ja taistelullani saada muita mukaan, Pukki sanoo Kansojen liigan avausottelun alla.

Asiat ovat toden totta muuttuneet, eniten kotona. Viime joulukuussa Pukista, 28, tuli pienen tyttölapsen isä.

– On se hienoa mennä pelin jälkeen kotiin ja keskittyä johonkin muuhun kuin futikseen. Siistiä nähdä, miten nopeasti oma lapsi kasvaa tuossa iässä, Pukki sanoo.

Pelikonsoleilla peluu on vaihtunut vaipanvaihtotehtäviksi.

– Olen yrittänyt olla mahdollisimman paljon apuna ja uskon, että avopuolisoni on tyytyväinen panokseeni. Pelejä ennen en voi valvoa öitä, silloin tyttö on äidin vastuulla, Pukki kertoo.

Pukin perheen elämä muuttui taas kesällä, kun kärkimies päätyi Bröndbystä neljän kauden jälkeen takaisin brittikentille, tällä kertaa Englannin Championship-seura Norwichiin.

Bröndbyn urheilujohtaja kertoi julkisuuteen seuran tarjonneen tuplapalkkaa houkutellakseen Pukin jäämään.

– Sellaisesta uutisoitiin, mutta eivät ne ihan olisi sitä tuplanneet. Norwichista sain hyvän korotuksen palkkaan, mutta olisin voinut saada jostain muualta vielä enemmän.

Tarjouksia tuli mm. Turkista ja Kreikasta, mutta ympäristö niissä tuntui Englannin itärannikkoa epävarmemmalta.

Pukki ei koskaan päässyt Celticissä pelaamaan legendaarista Old Firm -derbyä Rangersin oltua niinä vuosina alasarjoissa. Norwich on vankkaa maaseutua, joten sen ja Ipswichin välistä paikallistaistoa kutsutaan ivallisesti Old Farmiksi. Sen Pukki koki viime viikolla.

Englannissa keskustelua on herättänyt Norwichin vieraskoppi, joka on maalattu pinkiksi. Värityksen tarkoitus on laskea vastustajien testosteronitasoa. Pukki ei ole vieraskoppia nähnyt.

– Olen kuullut siitä. En edes muista, minkä värinen meidän oma koppimme on, Pukki naurahtaa.

Championship arvelutti Pukkia aluksi sarjana.

– Ajattelin aluksi, ettei se ole oikea paikka. Ei peli ole ollut sitä, millaisia uhkakuvia taistelusta ja pitkästä pallosta olen kuullut. Moni joukkue avaa alhaalta lyhytsyöttöpelillä niin kuin meidänkin jengimme. Odotin pelin olevan paljon fyysisempää. Ehkä minunkin fysiikkani on parantunut.

Norwichin alkukausi on ollut vaikea, mutta Pukki kerää ylistystä hyvillä otteillaan.

– Onnistuin jo treenikaudella, ja heti toisessa matsissa tuli maali ja syöttö. Se on iso juttu hyökkäävälle pelaajalle, että ei tarvitse enää stressata.

Katseet maalinteossa ovat Pukin suunnassa taas myös maajoukkueessa, varsinkin kun Joel Pohjanpalo on vamman vuoksi sivussa.

– Minun olisi pitänyt tehdä maaotteluissa enemmän maaleja, Pukki tunnustaa.

Korjaus klo 13.16: Pukista tuli isä joulukuussa 2017, ei alkuvuodesta 2018.

Teemu Pukki

Syntynyt: 29. maaliskuuta 1990 Kotkassa.

Ura: 2006–2007 FC KooTeePee, 2008–2010 Sevilla, 2008–2010 (laina) Sevilla Atletico, 2010–2011 HJK, 2011–2013 Shalke 04, 2013–2015 Celtic, 2014–2018 Bröndby, 2018– Norwich.

Maaottelut: Suomi 64 ottelua, 12 maalia.

Saavutukset: Nuorten Espanjan cup 2008, Suomen mestaruus 2010 ja 2011, Suomen cup 2011, Skotlannin mestaruus 2014.

Muuta: Pelasi 2009 kolme vuotta alaikäisenä 21-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa Markku Kanervan alaisuudessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt