Huuhkajat

Huuhkajien ex-hyökkääjä Jonatan Johansson sai valmennuspestin Skotlannista

Julkaistu: , Päivitetty:

Huuhkajat
Jonatan Johansson on Greenock Mortonin uusi manageri.
Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Greenock Morton on nimittänyt entisen Suomen maajoukkuehyökkääjän Jonatan Johanssonin uudeksi managerikseen.

Johansson, 43, on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen seuran kanssa. Mortonin pesti oli vapaana, sillä Ray McKinnon siirtyi seurasta yllättäen Falkirkiin.

Pelaajauransa TPS:n paidassa vuonna 2010 lopettanut Johansson edusti Suomea 105 A-maaottelussa. Hän on kaikkien aikojen tilaston jaetulla kakkossijalla yhdessä Sami Hyypiän kanssa. Useammin Huuhkajissa on pelannut vain Jari Litmanen, 137 kertaa.
Johansson aloitti valmennusuransa vuonna 2012 juuri Greenock Mortonissa, jossa hän luotsasi lyhyen aikaa seuran reservijoukkuetta. Sen jälkeen hän valmensi Motherwellin alle 20-vuotiaiden joukkuetta vuoteen 2015 asti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuosina 2016–2017 Johansson oli mukana Markku Kanervan valmennustiimissä Huuhkajissa. Hän jätti pestin siirryttyään pääsarjaseura Glasgow Rangersin apuvalmentajaksi keväällä 2017.

Viime keväänä Johansson oli jopa hetken aikaa päävastuussa Rangersista, kun seura erotti päävalmentaja Graeme Murtyn Glasgow’n derbyssä Celticille kärsityn murskatappion jälkeen.

Johansson jätti Rangersin kesällä, sillä seuraan manageriksi palkattu ex-huippupelaaja Steven Gerrard toi mukanaan oman tiiminsä.

Morton on siis Johanssonin ensimmäinen pitkäaikainen pesti pääkäskijänä.

– JJ:llä on työmoraali kohdallaan ja ensiluokkainen pelinäkemys, Mortonin puheenjohtaja Crawford Rae perusteli valintaa seuran verkkosivuilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt