Markku Kanerva Huuhkajiin halajavasta ruotsinsuomalaisesta: ”Kaikki kivet täytyy kääntää ja tutkia, jos aitoa halukkuutta on”

Julkaistu:

HUUHKAJAT
Simon Hedlundin halukkuus vaihtaa Suomen paitaan tuli Huuhkajien päävalmentajalle yllätyksenä.
Ruotsia poika- ja nuorisomaajoukkueissa edustanut Simon Hedlund kertoi viime perjantaina ensin ruotsalaismediassa ja myöhemmin Ilta-Sanomien haastattelussa olevansa kiinnostunut vaihtamaan Suomen maajoukkueeseen. Saksan 2. Bundesliigassa Union Berlinissä pelaavan Hedlundin äiti on suomalainen, joten hänellä voi olla mahdollisuus vaihtaa Suomen paitaan.

Hedlund kertoi perjantaina Ilta-Sanomille, ettei ole ollut yhteydessä Palloliittoon. Hänen tilanteensa tuli yllätyksenä Huuhkajien päävalmentajalle Markku Kanervalle.

– En ole ollut yhteydessä häneen. Ylipäätänsä on aika mielenkiintoinen juttu, että kaveri ilmoittaa lehdistössä olevansa halukas edustamaan Suomea, niin voisi odottaa hänen haluavan olla yhteydessä meihin. Silloin voisimme selvittää, onko Suomen edustaminen mahdollista, Kanerva sanoi Ilta-Sanomille torstaina.

Laitapelaajana parhaiten viihtyvä Hedlund on Kanervalle tuttu pelaaja. Päävalmentaja näki Ruotsin Trollhättanissa kasvaneen pelurin muutama vuosi sitten Lahden Hiihtostadionilla.

– Muistan kaverin. Hän pelasi aiemmin Elfsborgissa, joka on minulle läheinen seura, kun pelasin siellä aiemmin. Hän pelasi FC Lahtea vastaan Euroopan liigan matsin, ja olin sitä matsia katsomassa. Ihan mielenkiintoinen pelaaja sinänsä. Hän on saanut Union Berliinissä vastuuta.

Kanerva on pohtinut sitä, oliko Hedlundin avaus Ruotsin mediassa suunnattu länsinaapurin päävalmentaja Janne Anderssonille, joka ei ole laituria valinnut joukkueeseensa.

– Hänellä on vähän pelipaikat vaihdelleet, mutta täytyy tarkemmin katsoa ihan varmuuden vuoksi. Katsotaan sitten, kuinka tosissaan hän on tämän asian suhteen vai oliko tämä heitto Janne Anderssonin suuntaan.

Kanerva muistuttaa, ettei Hedlundille ole luvassa automaattisesti pelipaikkaa Huuhkajiin.

– Kenelläkään pelaajalla ei ole suoraan mahdollisuutta hypätä maajoukkueeseen noin vain. Jonkinlainen keskustelu on käytävä ja silloin saan tietää sen aidon halukkuuden. Kyllä kaikki kivet täytyy kääntää ja tutkia, jos aitoa halukkuutta varmasti on. Pelaajan tasosta kuitenkin kertoo se, että hän on 2. Bundesliigassa pelannut 26 kertaa tällä kaudella, joista 24 avauksessa.

Huuhkajat pelaa seuraavan ottelun 9. kesäkuuta Tampereella, kun vastaan asettuu Valko-Venäjä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt