Entinen nuorisotähti pettyi Ruotsin A-maajoukkuevalintoihin – harkitsee vaihtamista Suomen riveihin

Julkaistu: , Päivitetty:

JALKAPALLO
Simon Hedlund on kiinnostunut edustamaan Suomea.
Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan 1. FC Union Berlinin keskikenttäpelaaja Simon Hedlund on pettynyt. 25-vuotias laituri kokee, että hänen olisi pitänyt saada mahdollisuus näyttää osaamistaan Ruotsin maajoukkueessa.

– Mielestäni minun pitäisi olla mukana joskus, Hedlund sanoi Fotbolldirektin haastattelussa.

Koska Hedlund ei ole saanut Ruotsin päävalmentaja Janne Anderssonilta kutsua Ruotsin paitaan, keskikenttäpelaaja harkitsee jalkapallokansalaisuuden vaihtoa. Keskikentän laidalla viihtyvän pelimiehen äiti ja äidinpuolen isovanhemmat ovat suomalaisia.

– Olen aina miettinyt sitä vaihtoehtoa, että voin vaihtaa sinne (Suomeen), Hedlund sanoo puolestaan Fotbollskanalenille.

Hedlund kertoo, ettei ole vielä ollut yhteydessä Suomen A-maajoukkueeseen. Se ei ole selvillä, onko Hedlundilla Suomen kansalaisuus.

– Pari kertaa olemme tsekanneet tällaisia tapauksia ja sitten on ilmennyt, ettei heillä ole Suomen passia, Huuhkajien joukkueenjohtaja Lennart Wangel kertoo.

Hedlund on IFK Trollhättanin kasvatti ja on pelannut Allsvenskanissa IF Elfsborgin riveissä. Saksaan hän siirtyi elokuussa 2016. Hän on pelannut Ruotsin nuorten ja poikien maajoukkueessa 28 kertaa.

Edellisen kerran ruotsalaispelaajan vaihtamisesta Suomen paitaan käytiin keskusteluja pari vuotta sitten, kun silloinen päävalmentaja Hans Backe houkutteli Daniel Sundgrenia. Se kaatui kuitenkin passiongelmaan. Sundgrenin isä Gary, ristimänimeltään Kari Juhani, edusti Ruotsia arvokisatasolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt