Isä kertoo mediassa, miksi Sergei Eremenko vaihtoi Suomen paidan Venäjään

Julkaistu:

JALKAPALLO
Sergei Eremenko ilmoitti aiemmin maaliskuussa, ettei edusta enää Suomea maajoukkuetasolla.
Eremenkon jalkapalloperheen kuopus Sergei ilmoitti maaliskuussa Palloliitolle, että edustaa jatkossa Venäjän maajoukkuetta. Sergei Eremenko olisi ollut mitä todennäköisimmin Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaaja ensi kesän EM-kisoissa.

Tähän asti Sergei Eremenkon ratkaisun syyt ovat olleet pimennossa, mutta nyt pelaajan isä Alexei Eremenko sr. valottaa asiaa Pietarsaaressa ilmestyvän Österbottens Tidningenin haastattelussa.

– Se on kokonaisratkaisu, joka on erilaisten syiden yhdistelmä. Yksi syy on se, että hänet laskettaisiin Venäjällä ulkomaalaispelaajaksi, jos hän pelaa kaksoiskansalaisena ulkomaan maajoukkueessa, Eremenko sr. sanoo lehdelle.

Venäjän jalkapalloliigan ulkomaalaiskiintiön säännöt ovat muuttuneet 2010-luvulla. Eremenko siirtyi tammikuussa Sveitsin pääsarjaseura FC Baselin junioreista Latvian pääsarjaseura Spartaks Jurmalaan, joka lainasi keskikenttäpelaajan heti Venäjän pääsarjaseura Moskovan Spartakiin.

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue pelasi tällä ja viime viikolla kaksi ottelua Sveitsiä vastaan. Tuloksina olivat tappio ja tasapeli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt