Jatkuuko Huuhkajien tappioton putki? – ”Hyökkäyksissä pitää pystyä repimään vastustajan puolustuksia”

Julkaistu:

Huuhkajat
”Pöllöparvi” iskee Maltan kimppuun leijonan hengellä.
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva aloittaa joukkuepalaverinsa samalla kysymyksellä:

– Kuka sen hengen luo?

Asiaa ei voi kaataa yksin valmentajan kontolle, vaikka valmentaja vetääkin isot linjat orkesterin johtajana. Luojia löytyy, sillä Suomi on pelannut peräkkäin seitsemän tappiotonta A-maaottelua.

Jos kummia ei käy, maanantaina tulee kahdeksas. Suomi kohtaa Maltan Belekissä, Turkissa.

– Paras lääke itseluottamukselle ovat aina tulokset. Olen miettinyt paljon, miten voimme kehittää ryhmän henkeä. Yhtenäisyydellä voimme pärjätä, ja sitä haemme täälläkin, Kanerva sanoi puhelimitse Belekistä.

Nyt kaikki tähtää syksyllä alkavaan uuteen EM-karsintakilpailuun Kansojen liigaan, jossa Suomi kohtaa Unkarin, Kreikan ja Viron. Turkin-leirillä on paitsi katsastettu omien pelaajien nykytasoa myös valmistauduttu kahden keskenään erityyppisen vastustajan haastamiseen.

Suomi pelasi perjantaina Makedoniaa vastaan 0–0. Peruskivi näytti vankalta, mutta hyökkäyspelin rakenne jäi osin epäselväksi.

– Puolustuspeli on peruslähtökohta, jos haluamme saada hyviä tuloksia. Hyökkäyksissä pitää pystyä repimään vastustajien puolustuksia, Kanerva sanoi.

Maltaa vastaan päästään hiomaan juuri hyökkäysmalleja.

– Miten pystymme kaatamaan Maltan mahdollisen bussin? Vastustaja pelannee tiiviisti. Meille on tärkeää, että pystymme liikkumaan hyvin synkronisoituina.

Kanerva paljasti ottelun aattona ainoastaan joukkueensa lähtöryhmityksen: 4–4–2. Joukkueen vahvimpiin johtajiin lukeutuva keskikenttämies Tim Sparv kantaa kapteenin nauhaa – jollei ole huilivuorossa perjantain urakan jälkeen.

Paulus Arajuuresta on kasvanut puolustukseen huomiota herättävä hahmo.

– Haluan joukkueeseen kollektiivista johtajuutta. Totta kai jotkut nousevat esille persoonallaan, mutta kukaan ei saa paeta vastuuta, päävalmentaja sanoi.

Malta-ottelun kokoonpanoon tulee muutoksia Makedonia-tasapelistä.

– Yksi leirin ajatuksista on antaa mahdollisuuksia eri pelaajille. Näkee, että jätkät uhkuvat näyttöhaluja.

Loukkaantunut hyökkääjä Joel Pohjanpalo palasi Saksaan viikonloppuna. Toiveita saada kuumeessa olleet puolustajat Jere Uronen ja Juhani Ojala mukaan Malta-otteluun elätellään.

Kanerva on esitellyt pelaajilleen kuvatallenteita Maltan pelaamisesta. Illan huuhkajateemaksi tulee hyökkäys, mutta maltalaisten vastaiskuvoima tiedetään.

– Meidän täytyy pitää maltti mukana hyökkäämisessämme. Kärsivällisyyttä kysytään koko joukkueelta. Maaleja lähdemme ilman muuta hakemaan, vaikka maaliputkemme meni poikki Makedoniaa vastaan, Kanerva sanoi.

Suomi oli onnistunut ennen viime maaotteluaan maalinteossa yhdeksässä peräkkäisessä A-maaottelussa. Sen ottelun jälkeen äänessä ei ole ollut vain Kanerva apulaisineen. Opettajataustainen valmentaja on pannut pelaajat ryhmätöihin analysoinnissa. Hän haluaa vahvaa vuorovaikutusta.

Huuhkajat näyttää taas pelitahdoltaan kunnon maajoukkueelta.

– Emme saa tyytyä siihen, mikä tilanne on nyt. Meidän täytyy petrata koko ajan päästäksemme seuraavalle tasolle.

Tuo taso tarkoittaa väkevää pelaamista lohkovoitosta Kansojen liigassa syksyllä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt