Huuhkajat haluaa jatkaa voittoputkea Makedoniaa vastaan – joukkue on harjoitellut erityisesti yhtä asiaa

Julkaistu:

Jalkapallo
Markku Kanerva haluaa Suomen olevan valmis mukautumaan, kun Kansojen liiga alkaa syksyllä.
Huuhkajat sai jobinpostia keskiviikkona, kun keskikentän tähti Alexander Ring loukkasi polvensa harjoituksissa Turkin-leirillä.

Samalla varmistui, että Ring on sivussa tämän illan maaottelusta Makedoniaa vastaan.

Poissaolo on hyvin harmillinen siksi, että Ring sai luvan seuraltaan New York Cityltä pelata vain Makedoniaa vastaan. Maanantain Malta-ottelu olisi jäänyt muutenkin väliin.

– Tämä on hyvin ikävää Alexin kannalta. Oli kuitenkin etukäteen varauduttu siihen, että hän on mukana vain yhdessä pelissä, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi puhelimitse Belekistä.

Myös sairastunut Jere Uronen lienee sivussa. Kanerva toivoo laitapuolustajan kuntoutuvan maanantaiksi. Jo aiemmin Kasper Hämäläinen jäi toipilaana sivuun.


Poissaolot kirvelevät, mutta eivät pilaa kokonaisuutta. Kanervan tavoitteena oli alun perinkin jakaa vastuuta laajasti otteluleirin aikana.

Maaotteluissa on käytettävissä kuusi vaihtoa, mutta kokenut koutsi ei luvannut käyttävänsä kaikkia.

– On sovittu etukäteen tiettyjä asioita, jotka vähän vaikuttavat, kuka pelaa tässä ottelussa ja kuka toisessa, Rive kertoi.

Kansojen liigassa iso panos

Leirillä Suomi on harjoitellut eri ryhmityksillä pelaamista. Niistä 4–3–3 ja 4–4–2 ovat olleet yleisimmät. Kanerva haluaa Suomen olevan valmis reagoimaan vastustajien eri taktiikoihin, kun Kansojen liiga alkaa syksyllä. Kilpailun kautta voi aueta paikka EM-lopputurnaukseen 2020.

– Nations Leaguessa tulemme kohtaamaan erilaisia vastustajia, jotka pelaavat eri systeemeillä. Meidän pitää varautua ja valmistaa joukkue pelaamaan erilaisella ryhmityksellä, Kanerva painotti.

Illan Makedonia-pelin Suomi aloittaa 4–4–2:lla.

– Se, pelaammeko sillä koko pelin, on toinen juttu. Vähän riippuu, miten peli etenee ja millä ryhmityksellä Makedonia lähtee, koska he ovat käyttäneet montaa eri ryhmitystä.

– Oletan, että Makedonia pelaa meitä vastaan kolmella topparilla, oli se sitten 3–4–3 tai 3–5–2. Olemme käyneet treeneissä läpi, miten puolustetaan sitä ryhmitystä vastaan ja millaisia heikkouksia ja tiloja sieltä löytyy.

Hän haluaa vahvistaa tulevissa peleissä jo toimivia asioita ja saada pelaajille sitä kautta tietyn varmuuden. Samaan aikaan haluna on jatkaa Suomen kuusi peliä kestänyttä tappiotonta putkea kahdella voitolla.

– Emme voi tyytyä siihen, että kaikki on nyt hyvin, kun ei ole tullut tappioita vaan meidän täytyy pitää mielessä se, että tasoa pitää nostaa, jotta menemme lohkovoittajana jatkoon Nations Leaguessa.

Suomen tappioton putki

2.9. Suomi–Islanti 1–0*

5.9. Kosovo–Suomi 0–1*

6.10. Kroatia–Suomi 1–1*

9.10. Suomi–Turkki 2–2*

9.11. Suomi–Viro 3–0

11.1.2018 Jordania–Suomi 1–2

*=EM-karsintaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt