Eero Markkanen luki lehdestä, että seura haluaa hänestä eroon

Julkaistu:

Jalkapallo
Huuhkajien kärkimies Eero Markkanen yllättyi lukiessaan Dynamo Dresdenin suunnitelmista saksalaisesta urheilulehdestä.
Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjällä Eero Markkasella ei mene yhtä hyvin kuin hänen kuusi vuotta nuoremmalla pikkuveljellään, koripallon NBA:ssa erinomaista tulokaskautta pelaavalla Lauri Markkasella.

Saksan kakkosliigan Dynamo Dresdeniä lainasopimuksella AIK:sta edustava Markkanen on jäänyt seurassaan penkkimiehen rooliin. Syyskauden aikana 26-vuotias isokokoinen kärkimies pelasi vain noin yhden puoliajan verran kolmessa sarjaottelussa.

Markkasen lainasopimus ulottuu kesäkuun 30. päivään. Saksalaislehti Kicker kuitenkin kertoi jo ennen vuodenvaihdetta Dresdenin olevan valmis purkamaan Markkasen lainan. Samalla lehti väitti Dresdenin ilmoittaneen, ettei suomalaisen osto-optiota käytetä.

Markkanen sai lukea edellä mainituista asioista juuri Kickeristä. Hän kertoi Ilta-Sanomille, ettei ole kuullut seuran tylyistä aikeista muualta.

Puun takaa

Dynamo-johdon lehteen kertomat suunnitelmat tulivat täysin puun takaa. Markkanen ei täysin ymmärrä tilannetta, kun ei ole vielä päässyt kertaakaan edes avauskokoonpanoon.

– Onhan se vähän yllättävää, jos he ovat tuollaista sanoneet, koska kovasti Dynamo halusi minut kesällä seuraan, kun ei ollut hyökkääjää. Sitten eivät anna minkäänlaista mahdollisuutta, tänään Saksaan palaava Markkanen sanoi.

Dresdenin päävalmentaja Uwe Neuhaus hankki Markkasen loppukesästä pikahälytyksellä seuraan paikkaamaan hyökkääjäpulaa, mutta ei ole antanut tälle kunnon näyttöpaikkaa. Tukalaan asemaan joutunut Markkanen saattaakin vaihtaa maisemaa jo tammikuun aikana.

– Onhan se lainasopimus tietysti voimassa vielä loppukauden, mutta täytyy sitä katsella muitakin mahdollisuuksia, kun peliaikaa ei ole tullut. Ei ole mitään konkreettista vielä, mutta olemme katsoneet muita vaihtoehtoja.

Neuhaus kertoi aiemmin saksalaiselle Bildille harkitsevansa Markkasen päästämistä pois jo tässä kuussa, jos pelaaja lähestyy häntä asian tiimoilta.

Vajaa viikko sitten AIK:n urheilujohtaja Björn Wesström kertoi ruotsalaiselle Fotbollskanalenille, ettei Markkasen paluusta emoseuraan ole ollut puhetta. Samalla tuli ilmi, ettei Wesström usko suomalaisen palaavan AIK:hon ennen kesää.

Markkasella on sopimus AIK:n kanssa kauden 2018 loppuun saakka.

”Ollut raskasta”

Omasta mielestään Markkanen on noudattanut aiemmissa keskusteluissa esille tulleita, Neuhausin antamia neuvoja. Siksi 197-senttinen hyökkääjäjärkäle onkin ihmetellyt, miksi ei ole saanut enempää peliaikaa.

On selvää, että viime kuukaudet ovat sujuneet täysin eri tavalla kuin Markkanen osasi odottaa.

– On se ollut todella raskasta. Kun treenaa koko viikon ja vetää hyvin eikä ole edes kokoonpanossa viikon jälkeen, niin onhan se todella turhauttavaa, hän harmitteli.

Dresdenin pelit jatkuvat loppiaisena, kun joukkue isännöi harjoitusottelussa Bundesliigassa pelaavaa Wolfsburgia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt