Hetemaj, Ring ja Sparv loistivat Islanti-voitossa – IS arvioi Huuhkajat pelaaja pelaajalta

Julkaistu:

MM-karsinnat
Suomi voitti Islannin jalkapallon MM-karsinnoissa lukemin 1–0. Ilta-Sanomien jalkapallotoimittaja Saku-Pekka Sundelin arvioi suomalaispelaajien peliotteet.
Maalivahti: Lukas Hradecky 7

Oli pilata pelinsä jo avauspuoliajalla syöttämällä pallon Alfred Finnbogassonin jalkaan, mutta oli onnekas. Ajoittain heikkoja avauksia, mutta nollapeli on aina nollapeli. Lopussa loistotorjunta.

Vasen puolustaja: Jere Uronen 7

Hyökkäävämpi laitapuolustaja oli alussa pienissä vaikeuksissa, mutta pimitti lopulta Johann Gudmundssonin. Keskitykset satelivat silti hänen puoleltaan.

Toppari: Paulus Arajuuri 8

Vahva avauspuoliaika, mutta toisella muutamia virhearvioita ja kiire jalalla. Oli lähellä maalia pari kertaa kulmasta, mutta pallo pelastettiin viivalta. Voitti lopussa noin miljoona pääpalloa.


Toppari: Juhani Ojala 7

Loukkaantui jo puolen tunnin pelin kohdalla ja joutui tulemaan vaihtoon. Sitä ennen käytännössä virheetön suoritus. Joutui kerran kovaan prässiin pallon kanssa, mutta teki oikean ratkaisun.

Oikea puolustaja: Joona Toivio 8

Pieni yllätys oikeaksi pakiksi, mutta hoiti tonttinsa lopulta hämmästyttävän hyvin. Näppärä Birgir Bjarnason pysyi verrattain hyvin Toivion pihdeissä. Joutui vamman takia vaihtoon.

Vasen keskikenttä: Perparim Hetemaj 9

Suomen taistelun sielu ja ruumiillistuma. Voitti väännöt, hankki vapaapotkuja, ärsytti ja ilahdutti. Uskalsi pitää myös palloa. Osui pari kertaa kaksinkamppailuun Islannin tähden Gylfi Sigurdssonin kanssa ja tuli voittajana tilanteista ulos.


Keskikentän keskusta: Alexander Ring 9

Upea vapaapotkuosuma ja läpisyöttö Eero Markkaselle. Juoksi valtavasti ja voitti kaksinkamppailuja. Myös pallon kanssa oikeita ratkaisuja. Erinomainen kausi MLS:ssä heijastuu myös Huuhkajiin.

Keskikentän keskusta: Tim Sparv 9

Johtaa peliä keskikentän pohjalla, ohjaa ja vaatii muilta paljon. Piti paketin kasassa ja pärjäsi kevyessä prässissä pallonkin kanssa helposti. Pelasti tunnin kohdalla varman maalin heittäytymällä pallon eteen. Antoi lopussa vielä vapauttavan syötön Markkaselle.


Oikea keskikenttä: Robin Lod 8

Alussa ei ihan parasta Lodia, mutta auttoi paljon Toiviota. Pelin edetessä paransi koko ajan ja oli loppuminuuteilla isossa roolissa molempiin suuntiin. Pelirohkeutta pallon kanssa. Lodia voisi hyödyntää enemmänkin.

Hyökkääjä: Kasper Hämäläinen 7

Nopeat jalat auttoivat puolustuspelaamisessa. Ensimmäinen puoliaika oli huomattavasti toista parempi. Väsyi pelin edetessä alkoi tehdä enemmän huonoja päätöksiä. Valtava määrä tärkeitä juoksumetrejä.

Hyökkääjä: Eero Markkanen 7

Sai paikan kärjessä voittaakseen palloa ja pitääkseen sitä Suomella. Tuhlaili maalipaikkoja, mutta Markkasen onneksi se ei kostautunut. Voitti paljon oman pään erikoistilanteita.

Vaihtopelaaja: Sauli Väisänen 7

Tuli jo puolen tunnin kohdalla loukkaantuneen Juhani Ojalan tilalle toppariksi. Hankalasta tilanteesta huolimatta hoiteli hommansa yksittäisiä purkupalloja lukuun ottamatta hyvin.

Vaihtopelaaja: Albin Granlund 7

Tuli 70. peliminuutilla oikeaksi puolustajaksi vamman takia sivuun tulleen Toivion paikalle. Pysyi tuoreena melko hyvin Bjarnasonin perässä.

Vaihtopelaaja: Thomas Lam

Pelasi vajaat kymmenen minuuttia lopussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt