Tulihan se sieltä! 726 päivän piina päättyi – Huuhkajat voitti Islannin MM-karsinnoissa

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomi voitti Islannin jalkapallon MM-karsinnoissa.
Suomen jalkapallomaajoukkue taisteli komean voiton Islannista MM-karsinnoissa.

Tampereella pelattu ottelu päättyi Huuhkajien 1–0-voittoon. Ottelun ainokaisen teki Alexander Ring. Ringin A-maajoukkueuran toinen maali syntyi komeasta ja tarkasta vapaapotkusta.

Suomella oli toisella jaksolla tilaisuuksia kasvattaa johtoaan, mutta esimerkiksi Eero Markkanen ei onnistunut tuhannen taalan paikastaan. Hän pääsi läpiajoon ottelun loppuhetkillä, mutta ei onnistunut nostamaan palloa yli Islannin maalivahti Hannes Halldórssonin.

Islannilla oli puolestaan loistava paikka hetki Markkasen paikan jälkeen. Suomen maalilla varmasti pelannut Lukas Hradecký teki kuitenkin loistavan triplatorjunnan ja piti maalinsa puhtaana.


Islanti joutui pelaamaan ottelun viimeiset reilut viisitoista minuuttia miesvajaalla, kun vaihdosta peliin tullut Rúrik Gíslason otti kaksi nopeaa keltaista ja joutui jättämään kentän.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen voitto käynnissä olevissa MM-karsinnoissa.

Suomi on edellisen kerran voittanut virallisen maaottelun liki kaksi vuotta sitten; Huuhkajat voitti edellisissä EM-karsinnoissa Färsaaret 7.9.2015. Tuosta voitosta on ehtinyt kulua jo 726 päivää.


Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi ottelun jälkeen Ylen haastattelussa, että Suomi pelasi ottelun Palloliiton edesmenneelle puheenjohtaja Pertti Alajalle. Alaja menehtyi 18. elokuuta syöpään. Huuhkajat pelasi ottelun surunauhoissa Alajan muistoa kunnioittaen.

Islanti taistelee tappiosta huolimatta edelleen MM-kisapaikasta. Suomi on sen sijaan jo menettänyt mahdollisuutensa kisoihin, mutta komea voitto nostaa varmasti joukkueen ja kannattajien mielialaa.Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt