Petteri Forsell solmi erikoisen jatkosopimuksen: ”Ulosostosummaa ei maksa kukaan”

Petteri Forsellin jatko Miedz Legnicassa riippuu pitkälti siitä, nouseeko seura ensi kaudeksi Puolan pääsarjaan.

Petteri Forsell pelasi Huuhkajien mukana Marokkoa vastaan tammikuun alussa.

26.1.2017 11:22

Puolan toisella sarjatasolla pelaava Miedź Legnica solmi hiljattain uuden sopimuksen parhaan maalintekijänsä Petteri Forsellin kanssa.

Kontrahti oli erikoinen. Hyökkäävän keskikenttämiehen diili ei pidentynyt, mutta uusi, edelleen vain kesään asti ulottuva sopimus takaa Forsellille aiempaa isomman kuukausipalkan. Sopimus käytännössä varmistaa sen, ettei KPV:n kasvatti siirry muualle enää tässä siirtoikkunassa.

– Voin luvata, ettei uuden sopimuksen ulosostosummaa maksa kukaan. Edellinen summa oli maksettavissa oleva, mutta nykyinen on niin iso, ettei sitä maksa yksikään seura, Forsell kertoo.

Uusi sopimus oli Forsellille, 26, ennen kaikkea seuralta saatu palkinto. Viime helmikuussa Legnicaan IFK Mariehamnista saapunut kovapotkuinen tehomies on runkopelaaja päävalmentaja Ryszard Tarasiewiczin joukkueessa ja oli sitä jo viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla.

Forsellin vajaan vuoden takainen siirto aiheutti hämmennystä Suomessa. Kyseltiin, miksi Veikkausliigan tähtipelaaja jatkaa uraansa Puolan toisella sarjatasolla eikä pääsarjassa.

Puolan kakkosliigan maalipörssin kärkipaikan viiden muun pelaajan kanssa jakava Forsell ymmärtää ihmettelyt.

– Toivoin kyllä parempiakin vaihtoehtoja uudeksi seuraksi, mutta Legnica oli oikeastaan paras valinta siihen tilanteeseen. Olisin kyllä mennyt isompiin sarjoihin, jos se olisi ollut mahdollista, hän taustoittaa.

Forsell etsi pitkään paikkaansa Suomessa ja kukoisti lopulta IFK Mariehamnin vasemmalla laidalla.

Pelaajien osalta sarja ei Forsellin näkemyksen mukaan juuri eroa Veikkausliigasta. Jos on Suomessa hyvä liigapelaaja, on sitä myös Puolan divarissa, mutta jos ei ole täydessä kunnossa, on haastavaa tai jopa mahdotonta päästä pelaamaan.

Myös Forsellilla piti kiirettä alkuvaiheessa Legnican vasemmalla laidalla. Ennen siirtoa hän oli ollut nelisen kuukautta ilman seuraa. Huippukunto löytyi vasta kovatempoisen harjoittelun avulla.

Legnica hankki Forsellin laidalle, mutta Tarasiewicz huomasi nopeasti jykevärakenteiselle suomalaiselle olevan enemmän käyttöä kärjen takana. Tällä kaudella minuutteja on tullut myös piikissä hyökkääjäpulan takia.

Sekö selittää maalitilaston kärkipaikan kahdeksalla maalilla?– Voi se vähän vaikuttaa, mutta luulen tehneeni enemmän osumia siitä kymppipaikalta, Forsell hymähtää.

Kun sarja jatkuu helmikuun lopulla, Legnica lähtee nousujahtiin seitsemänneltä sijalta. Sijoitus oli sama viime kauden päätteeksi. Eroa kärkeen on nyt yhdeksän pistettä. Kaksi parasta nousee suoraan.

Legnica on vahvistanut rivejään talvella entisestään. Joukkueeseen siirtyi mm. Forsellin ystävä, KuPS:n viime kauden kapteeni Petteri Pennanen, 26.

– Nyt yritetään nousta vielä kovemmin kuin silloin kun minut hankittiin, Forsell kertoo.

– Tosi mukavaa saada joukkueeseen vanha kaveri ja vielä hyvä pelaaja. Tulee apuvoimia nousun jahtaamiseen.

Jos nousu ei toteudu, vaihtuuko seura kesällä?– Varmaksi sitä ei voi ikinä sanoa, mutta periaatteessa olisin halunnut siirron eteenpäin jo tässä tammikuun siirtoikkunassa. Tulimme Villen (hiljattain edesmennyt agentti Lyytikäinen) kanssa siihen tulokseen, etteivät tarjoukset olleet tarpeeksi konkreettisia, että olisimme odottaneet niitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?