Huuhkajien päävalmentaja ei masentunut tappiosta – ”Leirin arvosana 9 miinus”

Julkaistu:

Huuhkajat
Huuhkajien leiri päättyi tappioon, mutta päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen viikon kokonaisantiin.
Suomi hävisi Arabiemiraateissa leiriviikkonsa toisen maaottelun perjantaina Slovenialle 0–2. Päävalmentaja Markku Kanerva oli silti tyytyväinen viikon antiin kokonaisuudessaan.

Suomi voitti matkalla avauspelissään kovan Marokon 1–0.

– Lähdimme hakemaan molemmista otteluista voittoa, mutta matkan iso tarkoitus oli myös kartoittaa pelaajiamme ja ajaa sisään pelitapaamme, Kanerva sanoi puhelimitse Abu Dhabista.

Kokonaisuus olosuhteineen ja joukkueen toimintatapoineen vastasi aika hyvin sitä, mitä Kanerva haki.

– Leiri täytti odotukset. Jos arvosanaa haetaan, niin sanotaan yhdeksän miinus.

”Sain ison infopaketin”

Suomi pelasi Sloveniaa vastaan hyvin erilaisella kokoonpanolla kuin Marokko-ottelussa. Päävalmentaja halusi nähdä viikolla mahdollisimman monta miestä tosi toimissa.


Mukana olleista 23 pelaajasta vain nuori maalivahti Markus Uusitalo ja loukkaantumisesta kärsinyt kokenut keskikenttämies Tim Sparv eivät pelanneet matkalla lainkaan.

– Kun ajatellaan koko isoa pelaajarinkiämme, niin sain aika ison infopaketin Turkki-peliä ajatellen. Nyt tarkka analysointi jatkuu, Kanerva sanoi.

Suomi pelaa seuraavaksi Turkin vieraana MM-karsintaa 24.3.

”Nuoret yllättivät”

Valtaosa Suomen pelaajista oli päävalmentajalle hyvin tuttuja jo entuudestaan. Matka antoi myös mukavia yllätyksiä.

– Nopeasti ajateltuna nuoret Jasse Tuominen, Robert Taylor ja Simon Skrabb onnistuivat. Heillä on erittäin suuri halu päästä mukaan joukkueeseen. Myös Walter Viitala nousi esille maalivahtiosastolta, vaikka hänellä olikin tänään (perjantaina) epäonninen päivä. Vanhoista pelaajistakin moni oli omalla tasollaan, Kanerva arvioi.


Hänen mukaansa myös valmennustiimin toimenkuvat ja toimintatavat hioutuivat. Kanervan tiimissä toimivat entisistä maajoukkuefutaajista Jonatan Johansson, Simo Valakari ja Antti Niemi. Lisäksi uusi videoanalyytikko Henri Lehto tuottaa paljon infoa päävalmentajalle.

Kanerva matkustaa paljon

Huuhkajien seuraavaan karsintaotteluun on yli kaksi kuukautta. Kanervan aika kuluu töiden parissa.

– Tämän matkan tarkka analysointi jatkuu. Lisäksi haluan saada kontaktit ja vuorovaikutuksen kuntoon maajoukkue-ehdokkaiden seuravalmentajien kanssa, Kanerva sanoi.

Kanerva matkustaa helmikuun alussa Dubain kansainväliseen turnaukseen tarkkailemaan pelaajia ja luomaan suhteita.


Turnauksessa pelaavat mm. Teemu Pukin ja Paulus Arajuuren edustama Bröndby, Eero Markkasen ja Sauli Väisäsen edustama AIK, Kari Arkivuon ja Rasmus Schüllerin edustama Häcken, Joona Toivio riveissään pelaava Molde sekä Midtjylland, jossa pelaavat Tim Sparv ja Markus Halsti.

– Aion kiertää ja tutustua myös muiden pelaajien seuravalmentajiin. Matkustan paljon. Tuntuu, että seuraavaan karsintapeliimme on paljon aikaa, mutta kiirettä riittää, päävalmentaja sanoi.

13.1. Abu Dhabi:

Slovenia–Suomi 2–0 (1–0)

13. Rok Kronaveter 1–0, 48. Gaber Dobrovoljc 2–0.

Suomi (4–4–2): Walter Viitala (53. Mika Hilander); Kari Arkivuo (kapteeni) (77. Juha Pirinen), Kristian Kojola, Sauli Väisänen, Mikko Sumusalo; Jasse Tuominen (60. Simon Skrabb), Joni Kauko (72. Sakari Mattila), Rasmus Schüller, Robert Taylor (60. Petteri Forsell); Akseli Pelvas, Eero Markkanen (67. Tim Väyrynen).

Muut vaihtopelaajat: Markus Uusitalo, Juhani Ojala, Matej Hradecky ja Markus Halsti.

Kokoonpanosta puuttuivat loukkaantuneet Tim Sparv (nivunen) ja Albin Granlund(takareisi).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt