Potuttaa aina hävitä – Teemu Pukki päästeli kirosanoja Ukraina-tappion jälkeen - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Potuttaa aina hävitä – Teemu Pukki päästeli kirosanoja Ukraina-tappion jälkeen

Kirosanat pärisivät Ukraina-tappion jälkeen. Huuhkajien pelaajat sadattelivat hukattuja maalipaikkoja.

Teemu Pukkia (oik.) potutti hukattu läpiajo.

13.11.2016 1:06

Avauspuoliajalla läpiajon tuhlannut Teemu Pukki ei ollut tyytyväinen mies Suomen hävittyä MM-karsintaottelun Ukrainalle Odessassa 0–1.

– Kyllähän tämä rumasti sanottuna v***ttaa aina hävitä. Ollut tosi vaikea vuosi meille. Nyt yritetään unohtaa nämä maaottelut. Meillä on vielä viisi peliä sarjassa jäljellä. Maaliskuussa taitaa jatkua, Pukki sanoi.

Suomi oli Ukrainassa alun jyrän alla, mutta se vaihtoi puolen tunnin paikkeilla pelisysteemiään, prässäsi ylempää ja oli huomattavasti aggressiivisempi.

Aggressiivisesta prässistä syntyi myös avauspuoliajan paras maalipaikka.

– Maalivahti tuli hyvin vastaan ja kulma oli pieni, mutta kyllä siitä olisi voinut jotain parempaa tehdä. Ei mennyt.

– Ekat 20–30 minuuttia oli vähän sellaista perässä juoksemista. Sen jälkeen nostimme prässiä ja loimme niitä paikkoja. Kyllä meillä oli ne pari kolme paikkaa. Minun olisi pitänyt tehdä, ”Erzin” (Eero Markkanen) olisi pitänyt tehdä ja ”Saken” (Sakari Mattila) olisi pitänyt puskea paremmin, Pukki sanoi.

Hukattu läpiajo harmitti Teemu Pukkia.

Toisella puoliajalla loistopaikan Robin Lodin laukauksen jälkeen saanut Markkanen oli samoilla linjoilla.

– Veska oli lähellä, joten oli pakko yrittää maalin kattoon. Sitten se meni yli. Kyllä tuosta pitää maali tehdä, ei siinä selittelyt auta. Tuosta menee maaliin käytännössä aina, mutta tänään ei, Markkanen harmitteli.

Toppari Joona Toivio otti osan Ukrainan voittomaalista omiin nimiinsä.

– Niiden maali oli minulta huonoa puolustuspelaamista, eikä muiltakaan toppareilta ihan täydellistä, kun vastustaja pääsee laittamaan takatolpalta tyhjiin.

– V***ttaa, että hävisimme. Meillä oli mielestäni kuitenkin enemmän paikkoja kuin heillä. Eihän tämä tilanne hyvä ole, jos meillä on yksi piste tässä vaiheessa karsintoja. Ei siihen voi olla kukaan tyytyväinen.

Joona Toivio syytti itseään Ukrainan voittomaalista.

Maalivahti Lukas Hradecky piti Ukraina-ottelun toista puoliaikaa Suomen yhdestä parhaista pitkiin aikoihin.

– En tiedä mistä se kumpuaa, että emme saa sitä palloa yhtä suvereenisti häkkiin kuin Ukrainan pojat tai muut maajoukkueet. Pitää vaan jatkaa. Kai se jossain vaiheessa se palkinto tulee, helvetti, hän tuhahti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?