Huuhkajien arvosanat Kroatia-pelistä – Moisander onnistui keskikentällä, pakeilla vaikeaa

Julkaistu:

Huuhkajat
Ilta-Sanomat arvioi Suomen pelaajien suorituksen Kroatiaa vastaan. Huuhkajat hävisi ottelun 0–1.

Maalivahti

Lukas Hradecky 6

Veskarilla oli huomattavasti vähätöisempi ilta kuin Islannissa. Juoksi Kroatian avausmaalissa keskityksen alta. Ei ykkössyyllinen takaiskuun, mutta olisi voinut pelata tilanteen nähtyä paremmin.

Puolustajat

Kari Arkivuo 5

Oikea laitapakki oli ratkaisevasti myöhässä Kroatian avausmaalissa. Jäi telineisiin jo lähdössä Andrej Kramaricia vastaan, eikä kuronut enää etumatkaa kiinni. Yritti myös hyökätä ottelussa, mutta seinä tuli vastaan nopeasti. Vaihtoon tauolla.

Sauli Väisänen 6

Nuorten maajoukkueesta Huuhkajiin nostettu toppari esiintyi kokonaisuudessaan rohkaisevasti Islantia ja Kroatiaa vastaan. Vastustajien tempotaito oli vielä liikaa, mutta hyvää oppia tuli jatkoon – jota tulee.

Paulus Arajuuri 7

Jykevä toppari on kasvanut Suomen puolustuksen johtajaksi. Joutui Kroatian avausmaalissa kilpajuoksuun kohti omaa maalia, mikä ei ole hänen vahvuutensa. Katkoi ja taisteli sen, minkä pystyi.

Juhani Ojala 7

Veikkausliigan mestaruustaistelusta yrittämään eurooppalaisten huippujen pysäyttämistä. Ei pettänyt. Pää pysyi kylmänä kovassakin kyydissä, mutta pari kertaa tuli kiire, kun joutui juoksukilpailuun.

Jukka Raitala 5

Tämän laitapakin laidalta tuli keskitys, jonka jälkeen Kroatia teki avausmaalinsa. Käynnisti ensimmäisellä puoliajalla Suomen yhden harvoista hyökkäyksistä näytettyään kaksinkamppailussa närhen munat Mario Mandzukicille.

Keskikenttä

Janne Saksela 5

Keskikentän oikealla laidalla aloittanut Saksela oli toinen avauksen mies Veikkausliigasta. Häneltä odotettiin nähtävän nopeutta ja keskityksiä, mutta vastustajan vauhti ja taidot olivat aivan liian kovat. Selviytymistaistelu.

Alexander Ring 6

Keskikentän keskustassa riitti kiirettä puolustussuuntaan. Vaikeuksia päästä Kroatian kovaan tempoon, vaikka liikkui kohtalaisen hyvin. Laukoi kerran kovaa ensimmäisellä puoliajalla – puolustus peitti.

Niklas Moisander 7

Kapteeni nostettiin normaalilta paikaltaan keskuspuolustuksesta keskikentälle syöttötaitonsa perusteella. Ei päässyt pyörittämään peliä yhtään siten kuin oli toivottu. Ulosajo toisella varoituksella ei jäänyt kauas.

Robin Lod 6

Ei päässyt peliin kiinni lainkaan niin hyvin kuin Islantia vastaan. Jatkuvasti hyökkäämisen ja puolustamisen välimaastossa. Voima ok kaksinkamppailussa, mutta ei nopeus ei riittänyt näyttää pallotaitoa.

Hyökkääjä

Teemu Pukki 6

Epäkiitollinen rooli Suomen ainoana hyökkääjänä. Jäi yksin ja erityksiin täysin vaille mahdollisuuksia. Sääliksi kävi. Kotiyleisö yritti kannustaa Pukkia, mutta Kroatia piti hyökkääjän statistina.

Vaihtopelaajat

Rasmus Schüller 6

Arkivuon tilalle 46. minuutilla. Meni keskikentälle, jolloin Saksela putosi keskikentältä oikeaksi laitapakiksi. Ei päässyt peliin kiinni toivotulla tavalla, mikä selittyy myös paikanvaihdoilla.

Thomas Lam 6

Ringin tilalle 67. minuutilla. Paikka keskikentän oikealla laidalla, jolta Schüller siirtyi keskelle. Joutui kentälle vaikeassa paikassa vaikeaan tilanteeseen, eikä pystynyt nousemaan yllätysjokeriksi.

Roope Riski

Väisäsen tilalle 87. minuutilla. Hyökkääjällä toivoton tilanne yrittää tasoittaa peli nopeasti tilanteessa, jossa Suomi ei juuri pystynyt hyökkäämään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt