Perparim Hetemaj palasi maajoukkueeseen – Backe: ”Meillä oli muutama keskustelu”

Julkaistu: , Päivitetty:

MM-karsinnat
Keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj palaa Suomen A-maajoukkueeseen MM-karsintaotteluihin Islantia ja Kroatiaa vastaan.
Hän oli sivussa viime ottelusta Kosovoa vastaan, koska hän ei halunnut pelata synnyinmaataan vastaan.

– Meillä oli muutama keskustelu. Hän (Hetemaj) on päättänyt edustaa Suomea, mistä olemme erittäin iloisia, Suomen päävalmentaja Hans Backe sanoi lauantaina Tampereella joukkueensa julkistamistilaisuudessa.

Hetemaj on Backen mukaan luvannut taustoittaa päätöstään medialle lokakuussa ennen Islanti-ottelua.

Suomi pelaa Islantia vastaan Reykjavikissa 6.10. Otteluun matkustaa Suomesta 900 kannattajaa, mikä on Suomelle myönnetty maksimikiintiö.Suomi aloitti MM-karsintansa syyskuun alussa Turussa nöyryyttävällä 1–1-tasapelillä Kosovoa vastaan. Huuhkajat ei ole voittanut tänä vuonna vielä ainuttakaan ottelua Backen alaisuudessa, mutta päävalmentaja vakuutteli lauantaina luottavansa joukkueeseen.

– Lohko (MM-karsinnoissa) on vielä täysin auki. Meille on helpompi lähteä pelaamaan Islantia ja Kroatiaa vastaan kuin Kosovoa vastaan, sillä Kosovo oli todella yllätyksellinen, Backe sanoi.

– Jos pelaamme hyvin, pystymme yllättämään heidät. Meidän täytyy kuitenkin nostaa pelaamisemme tasoa (Kosovo-ottelusta), päävalmentaja sanoi.

Suomen joukkueesta löytyy Hetemaj’n lisäksi kaksi muuta pelaajaa, jotka eivät olleet mukana Kosovoa vastaan. Laitapuolustaja Kari Arkivuo on toipunut loukkaantumisestaan, ja toppari Sauli Väisänen nousi mukaan nuorten maajoukkueesta.

– Väisänen on pelannut hienosti nuorissa ja ollut tärkeä mies myös seurassaan AIK:ssa, Backe perusteli.

Suomi on pelannut tänä vuonna useita maaotteluita Euroopan kovia jalkapallomaita vastaan. Niiden odotetaan palvelevan tulevia Islanti- ja Kroatia-otteluita.

– Kaikki olivat pettyneitä Kosovo-ottelun jälkeen, sillä se (1–1) ei ollut todellinen tasomme. Fanien tulee olla optimistisia. Olemme pelanneet (aikaisemmin) parhaita vastaan. Minä haluan aina kohdata parhaat, Backe sanoi.

Hän valitsi joukkueeseen myös puolustajat Paulus Arajuuren ja Thomas Lamin, vaikka nämä ovat kärsineet viime aikoina loukkaantumisista.

– Lamilla oli niin kutsuttu puujalka. Hän on jo harjoitellut. Pauluskin kertoi olevansa kunnossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt