Viisi asiaa, jotka opimme Huuhkajien Kosovo-ottelusta – Suomen peli on pahasti kesken

Julkaistu:

Kommentti
Hans Backen ensimmäinen tosipeli Huuhkajien päävalmentajana ei vakuuttanut, kirjoittaa Saku-Pekka Sundelin.

1. Suomen peli on pahasti kesken

Suomi on harjoitellut koko kevään ja kesän puolustuspelaamista maailman huippumaita vastaan. Ei se siltä Kosovoa vastaan näyttänyt. Joukkue ei pystynyt johtoasemassa pysymään tiiviinä yksikkönä. Se antoi pikemminkin vastustajalleen syyn uskoa itseensä.

Hyökätessä ajatuksena on pelata palloa Roman Eremenkolle, mutta kukaan ei tunnu tietävän, miten. Jalkapallossa saa välillä improvisoida, varsinkin hyökkäyspäässä, mutta pelaaminen ei voi perustua improvisointiin.

2. Eremenko on puolikuntoisena rivimies

Roman Eremenko on kiistatta Suomen maajoukkueen suurin tähti, jonka oivalluksista Huuhkajat on tottunut elämään. Eremenko joutui jättämään harjoitusottelun Saksaa vastaan väliin flunssan takia. Kosovoa vastaan Turussa hän oli puolikuntoinen. Ja puolikuntoisena Eremenko on rivimies, sillä juuri mikään ei tuntunut taiturilla Kupittaalla onnistuvan.


3. Kosovo ei ole jalkapallokääpiö

Joku irvileuka voisi sanoa, ettei Suomi ole paras mittari, mutta Kosovo osoitti viimeistään historiansa ensimmäisessä karsintaottelussaan, ettei se ole eurooppalainen jalkapallokääpiö Andorran, Gibraltarin ja San Marinon tapaan. Se toki tiedettiin pelkän pelaajamateriaalinkin perusteella, mutta asia vahvistui viimeistään Turussa. Kun joukkue saa yhteisiä tapahtumia lisää ja organisoituu paremmin, sen nappaa lisää pisteitä kovassa karsintalohkossa.

4. Erikoistilanteista Suomen ase

Erikoistilanteista tehdään jopa kolmannes jalkapallo-otteluiden maaleista. Vaikka Suomi tuskin juhlii MM-karsinnoissa maalipaikoilla, se saa jonkin verran esimerkiksi kulmapotkuja. Sellaisesta Suomi iski ensimmäisen karsintamaalinsa. Monet lohkon vastustajista ovat Huuhkajia pienempiä joukkueita, joten niissä voisi muun hyökkäämisen tökkiessä olla Suomen ase. Kunhan niitä harjoitellaan vielä lisää.


5. Huuhkajien puolustuksessa on uusi johtaja

Jos jotain hyvää pitää Suomen pelistä etsiä, voi sellaiseksi laskea Paulus Arajuuren onnistumisen. Isokokoinen toppari voittaa pääpallot, ohjaa peliä, avaa tarvittavan hyvin ja johtaa puolustuslinjaa. Hän myös vähentää viime aikoina heikommin pelanneen kapteenin Niklas Moisanderin taakkaa.

Tulospalvelu: Suomi - Kosovo 5.9.2016 21.45


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt