Saksa kaatoi Huuhkajat – Suomi jäi taas nollille

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomen ensimmäinen voitto Hans Backen alaisuudessa odottaa yhä itseään.
Suomen ja Saksan välinen harjoitusmaaottelu alkoi Bastian Schweinsteigerin itkulla, mutta pelin jälkeen tuskan kyyneliä vuodatettiin enemmän suomalaiskatsomoissa.

Saksa vei 32-vuotiaan Schweinsteigerin uran 121. ja viimeisen maaottelun lopulta nimiinsä lukemin 2–0 Borussia Parkilla Mönchengladbachissa.


Ottelu oli Huuhkajien viimeinen ennen MM-karsintoja, jotka alkavat maanantaina kotiottelulla Kosovoa vastaan. Joukkue on valmentaja Hans Backen alaisuudessa hävinnyt kuusi ottelua ja pelannut yhden tasan.

Suomi sinnitteli vielä avauspuoliajan nollilla, mutta toisella Saksa sai kahdesti pallon ohi Huuhkajien maalivahdin Lukas Hradeckyn.

Avausmaalin teki olympiafinaalissa Brasiliassa pelannut Max Meier Dortmundiin palanneen Mario Götzen syötöstä. Tilanteessa pari miestä Suomen linjasta roikkui liian alhaalla, ja Götze pääsi livahtamaan sen taakse.


Toisen maalin teki vaihtomies Mesut Özil samaisen miehen syötöstä. Özilin syöttöyritys muutti suuntaa toppari Paulus Arajuuren jalasta.

Pelissä vielä paljon ongelmia

Huuhkajat aloitti kamppailun pirteästi ja piti hetken jopa enemmän palloa, mutta peli kääntyi nopeasti isäntien hallinnaksi.

Suomen viiden pelaajan puolustuslinja hoiteli korkeat keskityspallot hyvin, mutta matalissa palloissa sillä oli vaikeuksia.

Yhden toppari Arajuuri yritti purkaa, mutta laukoi lopulta pomppivan pallon oman maalin tolppaan.

Saksa löysi jonkin verran tiloja myös topparien ja topparien sekä laitapelaajien välistä, sillä puolustajien etäisyydet eivät vielä olleet monissa tilanteissa kohdillaan.


Suomen linja petti jo avauspuoliajalla pahasti Götzen päästyä läpi, mutta keskikenttämies viivytteli liian pitkään ja Jukka Raitala kurotti lopulta pallon tielle.

Suomen kärjessä aloittivat Bundesliigan avauskierroksella osunut Joel Pohjanpalo ja Kasper Hämäläinen, mutta alun jälkeen he olivat pallossa verrattain vähän.

Backe päätti pitää kovassa vireessä tanskalaisessa Bröndbyssä ollutta Teemu Pukkia avauspuoliajan penkillä, mutta pääsi hyökkääjän irti toisella.

Tällä kertaa Pukki jäi maaleitta kuten Suomi jo kuudennen kerran seitsemässä maaottelussa Backen alaisuudessa.

Suomen avaus Saksassa (5–3–2):

Hradecky; Raitala, Lam, Arajuuri, Moisander, Uronen; Ring, Halsti, Lod; Hämäläinen, Pohjanpalo.

Saksan avaus:

Ter Stegen, Kimmich, Mustafi, Süle; Bellarabi, Hector, Schweinsteiger, Meyer, Götze, Volland, Brandt.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt