Huuhkajien arvosanat Romaniaa vastaan – Hradecky loisti, Pukki heräsi

Julkaistu:

EM-karsinta
IS arvioi kouluarvosanoin Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajien esitykset tasapelissä Romaniaa vastaan.
Maalivahti: Lukas Hradecky 9

Oli avauspuoliajalla sensaatiomainen torjuen lukuisia varmoja maalipaikkoja. Toisella vähemmän töitä, mutta osoitti taas olevansa joukkueen suvereeni ykkösvahti ja tärkeimpiä pelaajia. Toisella puoliajalla haroi kerran tyhjää, mutta tolppa pelasti. Lopun takaiskulle ei voinut mitään. Avasi myös vakuuttavasti peliä.  

Oikea puolustaja: Kari Arkivuo 8

Kariarkivuomainen esitys, mikä on pelkkä kehu. Hoiti puolustusvelvoitteensa lähes moitteettomasti ja piti laituri Alexandru Chipciun pimennossa kunnes loukkaantui 65. minuutin kohdalla. Edelleen joukkueen luottopelaajia. Arkivuosta tietää, mitä saa.

Toppari: Paulus Arajuuri 7

Oli yllättävissä vaikeuksissa keskityksissä. Joutui myös avaamaan liikaa peliä, sillä Romania ohjasi prässätessä pallon hänelle. Ryhdistäytyi pääpalloissa pelin mittaan kunnes loukkaantui tunnin kohdalla.

Toppari: Niklas Moisander 7

Ei päässyt käyttämään vahvuuksiaan, sillä Romania ei antanut Sampdorian topparia avaamaan peliä. Myös pääpalloissa odotettuja vaikeuksia. Minuuttien edetessä paransi peliään huomattavasti. Roikkui Romanian maalissa muun linjan alapuolella.

Vasen puolustaja: Jere Uronen 7

Pelasti takaiskumaalin jo 40 sekunnin pelin jälkeen. Voitti kamppailuja ja yhdellä yhtä vastaan -tilanteita hämmästyttävän hyvin. Piti Romanian vaarallisimpiin pelaajiin lukeutuneen Gabriel Torjen pihdeissään.


Oikea keskikenttä: Alexander Ring 6

Suomen uusi pelisysteemi tukee Ringiä, joka ei joudu nyt kohkaamaan liikaa. Itseluottamus aina kunnossa. Joitain hyviä oivalluksia ylhäällä ja auttoi oman puolen laitapuolustajaa. Toisella puoliajalla teki hyviä taustanousuja ja olisi voinut ratkaista pelin.  

Keskimmäinen keskikenttä: Markus Halsti 7

Pallo poltti avauspuoliajan jalassa ja joutui ottamaan liikaa vastuuta pelinrakentelussa. Avaavat syötöt olivat heikkoja. Toisella puoliajalla löysi paremmin roolinsa. Tuki puolustusta ja oli keskikentän keskustan kaksikosta aavistuksen parempi. 

Keskimmäinen keskikenttä: Rasmus Schüller 6

Oli avauspuoliajan hukassa menettäen liian monta palloa Romanian prässissä. Piti kantaa vastuun pallollisena, mutta oli siinä roolissa aluksi pettymys. kasvoi toisen puoliajan aikana rooliinsa ja hoiti peruspelin varmasti. Käyttöä jatkossa, kun saa lisää maajoukkuekokemusta.

Vasen keskikenttä: Perparim Hetemaj 6

Pelasi isolla alueella, liiankin isolla. Ei sen takia aina ehtinyt auttaa aina Urosta. Prässäsi myös summittain tilanteissa, joissa muut eivät olleet mukana. Ei ihan totuttua Hetemaj’ta, mutta paransi muiden tavoin pelin edetessä. pelikiellon takia sivussa Pohjois-Irlantia vastaan.Hyökkääjä: Teemu Pukki 8

Teki avauspuoliajalla hyviä aloitteita linjan taakse, mutta ei juuri muuta. Toinen puoliaika oli Pukin maajoukkueuran paras. Romanian panostus hyökkäykseen suosi Pukkia, joka oli koko ajan vaarallinen. Loistava esityö Suomen maaliin, minkä jälkeen pohjusti maalipaikan Ringille. Raatoi myös alas päin ja riisti palloja. 

Hyökkääjä: Joel Pohjanpalo 7

Teki maalin kolmannessa peräkkäisessä pelissä, eikä hyökkääjältä voi juuri muuta vaatia. Romanian panostaessa enemmän hyökkäämiseen olisi voinut olla enemmänkin esillä. Voitti tärkeitä pääpalloja, joilla Suomi sai puolustustaiston keskellä aikaa. Auttoi myös puolustusta.

Vaihtopelaaja: Joona Toivio 7

Tuli tunnin kohdalla vaikeaan paikkaan puolustukseen loukkaantuneen Arajuuren tilalle. Hoiti hommansa hankalassa tilanteessa lähes moitteetta ollen keskityksissä usein ensimmäisenä välissä.

Vaihtopelaaja: Ville Jalasto 7

Korvasi 64. minuutilla oikeana laitapuolustajana Arkivuon. Ei arastellut, vaan tukki Arkivuon tavoin oman laitansa ja nousi loppua kohden jopa hyökkäyksiin mukaan.

Vaihtopelaaja: Kasper Hämäläinen

Tuli lopussa kärkeen Pohjanpalon tilalle. Pääsi kerran puolesta kentästä läpi, mutta jostain syystä tuore mies ei onnistunut jättämään Romanian pelaajaa taakseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt