Venäläislehti: Roman Eremenko keskellä 14 miljoonan euron sopimuskiistaa – uhkana raju sanktio

Julkaistu:

Jalkapallo
Roman Eremenkoa uhkaa pahimmillaan jopa neljän kuukauden pelikielto sopimusrikkomuksesta.
Venäläinen Izvestija-lehti räväytti verkkosivuillaan perjantaina julki kovan uutisen. Sen mukaan Huuhkajien keskikenttäpelaajaa, Moskovan TsSKA:ssa pelaavaa Roman Eremenkoa uhkaa pahimmillaan jopa neljän kuukauden pelikielto.

Taustalla on se, että Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan sääntötulkinnan mukaan Eremenko purki sopimuksensa Rubin Kazanin kanssa viime syksynä sääntöjen vastaisesti.

Izvestijan Uefalta saaman tiedon mukaan TsSKA ja Eremenko joutuisivat korvaamaan yhteisvastuullisesti Rubin Kazanille peräti 14 miljoonaa euroa. TsSKA:ta uhkaa lisäksi, että se joutuu olemaan hankkimatta uusia pelaajia kahden seuraavan siirtoikkunan aikana.

Eremenkon edustajalle, urheiluasioihin erikoistuneelle lakimiehelle Mihail Prokopetsille huhut tulivat yllätyksenä.

– Nämä kokoukset ovat suljettujen ovien takana, ilman kuulemistamme. Minulla ei ole vielä tietoa mistään päätöksistä. Uskoisin, että lopullinen päätös Eremenkon asiasta tulee kuukauden kuluessa, Prokopets sanoi Izvestijan mukaan.

Eremenko purki sopimuksensa Rubin Kazanin kanssa viime lokakuussa, 10 kuukautta ennen sen umpeutumista. Purkuperusteena käytettiin Fifan ja Venäjän jalkapalloliiton säännöstössä löytyvää pykälää, jonka mukaan vähintään kolme kautta seurassa pelannut pelaaja saisi yksipuolisesti purkaa sopimuksensa ilman sanktioita.

Pykälä puolestaan on ristiriidassa jalkapallon vakiintuneen siirtokäytännön kanssa, jonka mukaan pelaaja ei saa yksipuolisesti jättää joukkuettaan ja vaihtaa toiseen sopimuksen voimassaoloaikana. Fifa on Izvestijan tietojen mukaan kallistumassa tähän tulkintaan.

Izvestijan mukaan maailmassa on ainakin pari vastaavanlaista tapausta, jossa pelaaja on saanut rangaistuksen. Brassipelaaja Matuzalem jätti ukrainalaisen Shahtar Donetskin 2007 ja teki sopimuksen Espanjaan Real Zaragozaan. Pitkän oikeustaistelun jälkeen Matuzalemin oli maksettava Shahtarille aiheuttamastaan vahingosta noin 14 miljoonaa euroa.

Samana vuonna italialaismaalivahti Morgan De Sanctis purki yksipuolisesti sopimuksensa Udinesen kanssa ja siirtyi Espanjaan Sevillaan. Udinese kääntyi Fifan puoleen, ja sen seurauksena De Sanctis joutui maksamaan Udineselle 4 miljoonan euron korvaukset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt