Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky pelaa tänään synnyinmaataan vastaan - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien maalivahti Hradecky pelaa tänään synnyinmaataan vastaan

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky on tänään Žilinassa erikoisessa tilanteessa. Hän vartioi Suomen jalkapallomaajoukkueen maalia synnyinmaataan Slovakiaa vastaan.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky pelaa tänään Zilinassa synnyinmaataan Slovakiaa vastaan.­

18.11.2014 14:24

Hradecky oli 1,5-vuotias, kun hänen vanhempansa vuonna 1991 muuttivat Bratislavasta Turkuun, jossa hänestä kasvoi futistähti.

- Tämä peli on aika erityinen. Odotan sitä paljon enemmän kuin tavallista ystävyysottelua. Perhe ei pääse paikalle, mutta paljon tuttavia on Bratislavasta tulossa, Hradecky kertoi.

- Vanhemmat ovat innoissaan ja toivovat meikäläiselle voittoa. Olemme suomalaisia futisfaneja kaikki.

Slovakia on Hradeckylle rakas maa. Hänen koko sukunsa asuu siellä, ja Lukasin ollessa lapsi isä-Vlado sekä äiti-Brigita pakkasivat joka kesä lapset autoon ja ajoivat Euroopan halki kesänviettoon kotimaahansa.

- Nyt olemme juuri saamassa valmiiksi talon, jonka iskä on rakentanut 20 kilometrin päähän Bratislavasta pieneen Hamuliakovon kylään. Vanhempien toive on viettää joskus eläkepäiviään siellä. Se on sympaattinen kylä. Siellä on hyvää olutta tarjolla ja hyviä ravintoloita. Se on yksi meikäläisen lempparipaikkoja Slovakiassa, Hradecky kertoi.

Hradeckyllä on kaksi jalkapalloilevaa veljeä Tomas ja Matej. Kumpikin on keskikenttäpelaaja ja kumpikin on edustanut Suomea nuorisomaajoukkuetasolla.

Lukas uskoo, että vielä nähdään se päivä, jolloin A-maajoukkueessa pelaa kaksi Hradeckyä yhtä aikaa.

- Nuorin (19-vuotias Matej) on meistä kaikkein lahjakkain. Me ollaan koulittu sitä aika kovaa pihapeleissä. Se on joutunut löytämään ne pienimmät ja ahtaimmat välit pelata. Se on sellainen näpertäjä, hyvä keskikentän pohjarakentaja, Lukas kuvaili.

193-senttinen Matej on venähtänyt jopa maalivahtiveljeään pidemmäksi.

- Se on saakeli mennyt ohi kaikessa. Naisetkin tuntuu tykkäävän siitä enemmän kuin meikäläisestä. Kova poika ja hyvin koulutettu. Saa olla ylpeä isoveli, Lukas sanoi ja nauroi perään.

Slovakia tulee olemaan vaikea vastustaja Huuhkajille. Se on voittanut kaikki neljä syksyn EM-karsintapeliään. Žilinassa Slovakia kaatoi viime kuussa Espanjan 2-1.

Lauantaina se puolestaan löi Makedonian vieraissa 2-0. Hradecky katseli peliä joukkuetovereidensa kanssa telkkarista.

- Slovakialla on organisoitu puolustus. He eivät pelaa kaunista futista, vaan jopa aika primitiivisesti, suoraviivaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?