Eero Markkanen Real Madridiin? Tästä syystä siinä olisi järkeä

Julkaistu:

KOMMENTTI
Kaksi vuotta sitten Eero Markkanen pelasi Warkauden Jalkapalloklubissa Kakkosta. Nyt hän on Real Madridin hankintalistalla. Kuulostaa järjettömältä, mutta espanjalaisjätin kiinnostus perustuu vissiin logiikkaan, kirjoittaa Urheilusanomien jalkapallotoimittaja Mikko Knuuttila.
23-vuotispäiviään toissasunnuntaina viettänyt Markkanen on fyysisiltä ominaisuuksiltaan poikkeuksellinen jalkapalloilija.

Entisen maajoukkuekoripalloilijan Pekka Markkasen poika on 197 senttiä pitkä, mutta toisin kuin moni muu pitkä futaaja, hän on erittäin nopea. Markkanen juoksee 30 metriä 3,88 sekuntiin.

Lisäksi Markkanen osaa tehdä maaleja. Ennen siirtymistään täksi kaudeksi Ruotsin liigan AIK:hon, Markkanen ehti pelata 28 Veikkausliigan ottelua kasvattajaseurassaan JJK:ssa ja HJK:ssa. Näissä peleissä hän teki 12 osumaa. Määrä on vielä vakuuttavampi, kun otetaan huomioon, että noista peleistä Markkanen oli aloituskokoonpanossa vain 13 kertaa.

AIK:ssa Markkanen on osunut 6 kertaa 13 ottelussa, joista 8:ssa hän on ollut avauksessa. Mukaan mahtuu myös yksi ihmemaali vasemman jalan kääntökaukolaukauksella.

Real Madridia ei kuitenkaan kiinnosta se, mitä Markkanen on nyt, vaan se mikä hänestä voi tulla.

Viime vuosina Markkasen kehittyminen on ollut huimaa. Hän on päässyt pelaamaan HJK:ssa, AIK:ssa ja A-maajoukkueessa, mutta polku huippu-urheilijaksi on vasta alussa.

Markkanen itse
arvioi, että saa nyt irti vain 60 prosenttia potentiaalistaan. Jos Markkanen jossain vaiheessa tuo kentälle sata prosenttia, hän on lähes pysäyttämätön hyökkäysase ja kymmenien miljoonien arvoinen. Samanlaisilla fyysisillä ominaisuuksilla varustettuja pelaajia ei kansainvälisillä kentillä ole.

Real Madrid voi laskea, että Zinedine Zidanen valmennuksessa seuran kakkosjoukkueessa Markkasesta voi hioutua sellainen timantti, että hänestä AIK:n nyt pyytämä siirtokorvaus on kannattava sijoitus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt