Suomalaiskomeetta yllättyi itsekin kaudestaan: "On mennyt yli odotusten"

Julkaistu:

HUUHKAJAT
Viime kauden lopetus lähinnä vaihtopelaajan roolissa HJK:ssa. Tämän kauden aloitus onnistuneesti AIK:n riveissä Ruotsin Allsvenskanissa ja kuluvalla viikolla debyytti maajoukkueessa Liettuaa vastaan.
Siinä pähkinänkuoressa Eero Markkasen, 22, jalkapallokuulumiset edelliseltä vajaalta vuodelta.

Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Markkanen on ollut suomalaisjalkapalloilun selkeitä onnistujia viime kuukausina.
Ruotsissa on syntynyt neljä osumaa AIK:lle, kun sarjaa on pelattu 11 peliä.

- On mennyt yli odotusten. Ennen kauden alkua en uskonut, että saisin niin paljon peliaikaa. Kun peliaikaa on tullut, maaleista en ole enää yllättynyt, Markkanen sanoo.

197-senttinen kärkipelaaja arvioi Allsvenskanin erottuvan kotimaisesta jalkapalloliigasta erityisesti siinä, että Ruotsissa pelit ovat fyysisempiä.

- Tuntuu, että tuomarit antavat pelata vähän kovempaa. Se sopii minulle.
 

Derbyn ratkaisijaOsumista yksi on ollut kenties maukkaampi kuin muut. Markkasen osuma nimittäin ratkaisi kauden ensimmäisen Tukholman derbyn AIK:lle.

Markkasen veto upposi Djurgårdenin verkkoon vasurilla liki 20 metristä ja maali huomioitiin niin suomalaisessa kuin ruotsalaisessakin mediassa. Esimerkiksi Dagens Nyheter kutsui osumaa unelmamaaliksi.

- Se oli ihan uskomaton fiilis, kun maali jäi vielä voittomaaliksi. Jos vielä olisi saanut AIK-fanien päätyyn tehdä, olisi ollut vielä parempi. Mutta en valita nytkään.

Tukholmaan hyökkääjä kertoo kotiutuneensa hyvin.

- Onhan se hieno paikka asua. Aika samanlainen kulttuuri on kuin Suomessa. Kieltä en puhunut kovin hyvin mennessä enkä puhu vieläkään, mutta ymmärrän kyllä mitä muut puhuvat.
 

Unelmissa karsintapelitMaajoukkuepaidassa Markkanen pelasi Baltic Cupissa vain tappiollisen Liettua-ottelun, sillä Ruotsin Allsvenskan pyörii tiiviillä tahdilla.
AIK:n ohjelmassa oli maanantaiottelu ennen Baltic Cupia ja sarja jatkuu samaten maanantaiottelulla.

Debyyttiottelustaan Huuhkajissa Markkanen joutui poistumaan tappio niskassa. Hän tuli kentälle toiselle puoliajalle Teemu Pukin tilalle.

- Muutaman pelaajan tunsin HJK-ajalta ennestään. Muutkin ottivat hyvin vastaan, Markkanen kertoo.

Maajoukkueen karsintapelit EM-kisoihin 2016 alkavat syksyllä. Onnistumisten jatkuessa Markkanen on vahvasti tyrkyllä mukaan miehistöön.

- Jos pääsisi mukaan karsintaryhmään ja olisi mukana vielä kisojen aikaan, Markkanen sanoo lähiajan tavoitteikseen.

- Suomella on hyvät mahdollisuudet kisoihin. Lohkoarvonnassa oli hyvä arpaonni.

Ennen karsintapelien alkamista Markkanen pyrkii auttamaan AIK:ta ylemmäs Allsvenskanissa. Matkaa sarjakärjessä olevaan Malmöön on jo seitsemän pistettä. Sarjasta on pelattu kuitenkin vasta kolmannes.

- Meillä on ollut helppoja pistemenetyksiä, joita on tullut henkilökohtaisten virheiden takia. Ero on varmasti kiinniotettavissa, Markkanen luottaa.

Kesäkuun 12. päivä alkavia jalkapallon MM-kisoja Markkanen aikoo seurata tiiviisti aikaerosta huolimatta.

- Ehkä ihan myöhäisimmät pelit jäävät väliin, hän aprikoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt