Pallokerho Latviassa: Näin kovaa 197-senttinen Eero Markkanen juoksee 30 metriä

rac

Julkaistu:

JALKAPALLO
ISTV:n jalkapallokeskusteluohjelma Pallokerho on jälleen tien päällä. Tällä kertaa kohteena on Latvia, jossa Huuhkajat pelaa kaksi ottelua Baltic cupissa.
Toimittaja Mikko Knuuttila haastatteli Liepajassa maajoukkueen hyökkääjätulokasta Eero Markkasta, jonka erinomaiset otteet Ruotsin pääsarjassa ovat jo saaneet AIK:n fanit kutsumaan häntä lempinimellä Eero the hero.

Markkanen kertoo haastattelussa muun muassa vahvoista ensiaskelistaan Allsvenskanissa, fanimatkoistaan JJK:n kannattajaporukassa ja hurjista testituloksistaan. Hänen 30 metrin ennätyksensä 3,88 on isoksi mieheksi huippuluokkaa.

Puhetta on myös Markkasen koosta. 197-senttinen pelaaja on perheensä pienikokoisin mies. Hänen isänsä, entinen koripallomaajoukkueen tähti Pekka Markkanen, on yli kaksimetrinen, samoin hänen kaksi pikkuveljeään.

Koko, nopeus ja maalintekotaito tekevät Markkasesta erittäin lupaavan hyökkääjän. Jos hänen kehityksensä jatkuu viime aikojen tahtia, hänestä voi kasvaa kiintotähti suomalaiselle jalkapallotaivaalle. Markkanen itse uskoo, että lisää on vielä tulossa. Haastattelussa hän sanoo, että saa tällä hetkellä kentällä irti vain 60 prosenttia potentiaalistaan.

Markkanen ja muu Huuhkaja-joukkue kohtaa torstaina Liettuan. IS seuraa ottelua livenä verkkosivuillaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt