Nikolai Alhosta kaavaillaan Huuhkajien laitapakkia - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Nikolai Alhosta kaavaillaan Huuhkajien laitapakkia

Maanantaina julkistettu Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kesäkuun EM-karsintaotteluun Moldovaa vastaan piti sisällään kaksi yllätystä.

Nikolai Alho pelaa HJK:ssa laitahyökkääjänä. Maajoukkueessa hän tulevaisuutensa voi olla alempana.

12.5.2014 14:38

Seurajoukkueissaan pääosin laitahyökkääjinä pelaavat HJK:n Nikolai Alho ja FC Lahden Loorents Hertsi oli pelaajalistaan merkitty puolustajiksi. Kyse ei ole painovirheestä, vaan harkitusta ratkaisusta.

A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen ja alle 21-vuotiaiden luotsi Tommi Kautonen kertoivat, että Alhon ja Hertsin tulevaisuus Huuhkajissa saattaa hyvinkin olla pakin paikalla.

- Kari Arkivuokin (Huuhkajien nykyjoukkueen oikea pakki) on saanut peruskoulutuksen laituriksi. Nikon (Alhon) ominaisuudet tukevat sitä, että hänellä on mahdollisuudet laitapakiksi, Kautonen sanoi.

Paatelaisen mukaan ajatus Alhon siirtämisestä puolustukseen syntyi A-maajoukkueen tammikuisella Omanin matkalla. Paatelainen sanoi Alholle näkevänsä hänessä potentiaalia laitapakiksi, eikä pelaajalla ollut mitään pelipaikan siirtoa vastaan. Puolustuspelaamisen opettelu tosin vaatii aikansa.

- Mitä aikaisemmin sen aloittaa, sitä nopeammin sen oppii, Paatelainen sanoi.

Laitahyökkääjien peluuttaminen pakkeina sopii Paatelaisen mielestä Huuhkajien pelitapaan.

- Tämä vain osoittaa sen, kuinka positiivisia haluamme kentällä olla, Paatelainen totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?