Ringillä riittää vastuuta Kaiserslauternissa

Alexander Ringin jalkapalloura sai uudenlaisen startin, kun Saksan nelinkertainen mestari Kaiserslautern kiinnitti Suomen maajoukkuemiehen riveihinsä kesäkuussa.

Alexander Ring

4.9.2013 21:19

Ring, 22, on päässyt uudessa seurassaan hyvin mukaan kuvioihin, kun kautta Saksan toiseksi ylimmällä tasolla on pelattu jo puolitoista kuukautta. Kuudesta liigapelistä Ring on pelannut viisi avauksessa. Yhdestä ottelusta hän oli poissa, koska hän oli maajoukkueen mukana Slovenia-pelissä.

- Minulla on iso rooli, ja seura, valmentajat ja kanssapelaajat luottaa paljon. On hyvä fiilis, kun on tärkeä, ja kiva taas pelata ja saada ilo takaisin, Ring kertoo.

Ilo katosi peliminuuttien ohella Ringin edellisessä seurassa, Bundesliigan Mönchengladbachissa. Nyt virtaa tuo lisäksi vahva rooli 2. Bundesliigan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan joukkueen keskikentällä.

- Pelaan alempaa keskikenttää, mutta enemmän pelintekijänä. Haluavat, että rakennan peliä, en ole se rikkoja, johon olen aiemmin tottunut, Ring selvittää.

Espanjaa vastaan perjantaina Ringiä tarvittaneen rikkojana, vaikka nuorukainen haluaakin tuoda pelinrakentelua myös maajoukkuerooliinsa.

- Kaikkihan sen tietää: paras maajoukkue maailmassa. Selvää on, ettei me lähdetä painamaan hyökkäyksiä kuin höyryjuna, Ring kuvaa näkymiä perjantain MM-karsintaan.

- Tärkeää on se, miten me pelaamme joukkueena yhdessä ja puolustamme blokkina. Kaikkien pitää onnistua omalla tontilla, sitten näyttää hyvältä. Gijonissa (maaliskuussa 1-1-tasapelissä) tehtiin peli Espanjalle vaikeaksi, on veemäistä pelata tunnollisesti puolustavaa joukkuetta vastaan. Espanja tietää, että me voimme satuttaa heitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?