Huuhkajat

Suomalaismaalivahdille kaksi hienoa palkintoa

Julkaistu:

Huuhkajavahti Lukas Hradeckyn huikeat otteet eivät ole jääneet huomioitta Tanskassa.
Tanskan Superligan valmentajat valitsivat Esbjergin maalivahdin kevätkauden parhaaksi pelaajaksi ja myös fanit palkitsivat hänet kauden pelaajana.

Hradecky on otettu saamistaan tunnustuksista.

- Tämä tekee mahdollisen täältä lähdön koko ajan vaikeammaksi, Hradecky viittaa fanien valintaan.

Hradecky on kulkenut Esbjergin kanssa melkoisen vuoristoradan. Toissa kaudella Hradecky penkitettiin, kun Esbjerg taisteli sarjapaikastaan, mutta lopputulemana oli putoaminen alemmalle sarjatasolle. Viime kaudella Hradecky lunasti kiistattoman ykkösvahdin paikan ja oli nostamassa joukkuetta takaisin pääsarjatasolle. Tällä kaudella hän on pitänyt sarjassa maalinsa puhtaana peräti 16 kertaa.

- Kun miettii millaisessa kuopassa sitä oli tasan kaksi vuotta sitten, niin onhan tämä ihan uskomatonta. Tämän eteen on tehty kovasti töitä ja nyt palkinto siitä on tullut. Tämä on ihan uskomaton kunnia, Hradecky toteaa.

Esbjerg pelasi kauden viimeisen kotipelinsä torstaina ja tarjosi faneilleen makeaa mahan täydeltä 6-2-voitolla. Kaksi päästettyä maalia oli vasta toinen kerta tämän vuoden puolella.

- Sattui vähän huono peli, Hradecky naureskelee.

- Ei vaan, voitimme 6-2 ja tarjosimme faneille aikamoisen viimeisen kotipelin. Voi antaa puolustukselle vähän anteeksi, että jouduin päästämään kaksi, Huuhkajavahti jatkaa.

Esbjerg lähti kauteen sarjapaikka tavoitteenaan, mutta nyt joukkue taistelee jo neljännestä sijasta. Hradeckyn otteet ovat olleet yksi avaintekijä Esbjergin upeaan kauteen.

- Tavoitteet ovat nousseet asteittain. Pikkuhiljaa olen alkanut dominoimaan isompaa aluetta boksissa ja itseluottamus on kasvanut koko ajan. En osaa oikein kuvailla miten kaikki on mennyt niin hyvin, Hradecky heittää.

Tanskan sarja päättyy maanantaina pelattavaan päätöskierrokseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt