Ajaxissa verkko heiluu - miksi Suomi ei päästä Moisanderia erikoistilanteisiin?

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Niklas Moisander on tänä syksynä ollut tehokas kulmapotkuissa seurajoukkueessaan Ajaxissa. Maajoukkueessa hän ei pääse edes tilanteisiin mukaan. Miksi?

Moisander - eurokenttien kuumin (?) suomalaismaalintekijä.

12.10.2012 13:05

Moisanderin on jo puskenut maalin sekä Hollannin liigassa NAC Bredaa vastaan että Mestarien liigassa Real Madridia vastaan.

Huuhkajissa Moisander sen sijaan joutuu jäämään varjelemaan omaa maaliaan, kun muut nousevat maalintekoon.

Haluaisitko nousta enemmän?   - Se on mielestäni kysymys siitä, millaisia pelaajia joukkueessa on. Mun mielestäni meillä on paljon hyviä pääpelaajia ja parempia pääpelaajia kuin minä olen. Ei se ole mulle ongelma. AZ:ssa (edellinen seurajoukkue) jäin kanssa alas ja Ajaxissa saan nousta. Minulle käyvät molemmat vaihtoehdot, Moisander vastaa.

Olet kuitenkin ollut tehokas Ajaxissa.

- Kyllä. Se tuntuu hyvältä, kun olen päässyt seurajoukkueessa mukaan kulmiin. Totta kai on kiva päästä välillä maalintekotilanteisiin ja nyt olen onneksi osunutkin pari kertaa. Mutta kuten sanoin, meillä on maajoukkueessa hyviä pääpelaajia ja pitää tehdä valintoja, kuka nousee ja kuka jää. Ei mulla ole mitään valittamista.

Mikä on ollut tehojesi salaisuus?

- Ei siinä mitään ihmeellisyyksiä ole. Mulle sopii hyvin takatolpan rooli ja sieltä olen kaksi kertaa päässyt tuikkaamaan. Kun pallo tulee, niin moni joukkue seuraa vain sitä. Tällöin taakse jää tilaa ja nyt pallo on tullut pari kertaa sinne.

MM-KARSINTA SUOMI-GEORGIA TÄNÄÄN OLYMPIASTADIONILLA KELLO 18.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?