Suomalainen futislahjakkuus debytoi Englannissa

Julkaistu:

Suomen nuorten maajoukkueissa vastuuta kantava Carl Jenkinson debytoi tiistaina Charlton Athleticin riveissä.
Carl Jenkinson, 18, kuuluu Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaajiin. Koko ikänsä Englannissa asunut "Kalle" pelasi eilen ensimmäistä kertaa edustamansa Charlton Athleticin edustusjoukkueessa, kun Addicks hävisi Englannin kolmannen ja neljännen sarjaportaan seurojen Johnstone's Paint Trophy-turnauksessa Brentfordille rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ottelun meni rankkareille tilanteessa 0-0.

Jenkinson pelasi täydet minuutit Charltonin oikeana laitapuolustajana.

Jenkinson vietti alkukauden lainassa alasarjajoukkue Eastbournessa keräämässä kokemusta. Charlton pelaa Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. 2000-luvulla Charlton vietti pitkän pätkän Valioliigassa, mutta laskusuhdanne on sen jälkeen ollut jyrkkä.

Jenkinson edusti vielä alle 17-vuotiaissa Englantia maajoukkuetasolla, mutta vaihtoi myöhemmin Suomen paitaan. Jenkinsonin äiti on suomalainen.

- Menin harjoitusleirille ja pelasin pari ystävyysottelua, minkä jälkeen olen edustanut Suomea. Olen valintani tehnyt ja olen iloinen, että pelaan Suomen maajoukkueessa, Jenkinson kertoi Veikkaajalle syyskuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt