Lähijuna otti matkustajat kyytiin Vantaalla raiteelta, jota ei pitänyt olla olemassakaan - HS-Vantaa - Ilta-Sanomat

Lähijuna otti matkustajat kyytiin Vantaalla raiteelta, jota ei pitänyt olla olemassakaan

Junat pysähtyvät Hiekkaharjussa raiteilla 3 ja 4, mutta tiistaiaamuna matkustajat ohjattiin harvinaisesti raiteelle 5.

21.10.2020 11:34

Tiistaiaamuna Hiekkaharjun asemalla kuulutukset kertoivat K-junan lähtevän kohti Helsinkiä raiteelta 5.

Työmatkalla ollutta Marko Jormanaista kuulutus ihmetytti. Normaalisti Helsinkiin päin lähteviin juniin noustaan raiteelta 4. Raiteelle numero viisi ohjaavia opasteita tai muitakaan merkkejä raiteen olemassaolosta ei näkynyt.

”Ihmettelin, kun siinä ei ole kuin neljä raidetta. Ajattelin jääväni vähäksi aikaa katsomaan, että mistä se oikein käytännössä lähtee”, Jormanainen sanoo.

Työmatkalaisen onneksi toinen laiturilla ollut matkustaja tiesi kertoa raiteen sijaitsevan aseman eteläpäädystä. Sieltä se tosiaan löytyikin, ja junan henkilökunta varmisti Jormanaisen olevan oikealla raiteella.

Raiteen aiheuttama hämmennys ei ole yllättävää, sillä raidetta käytetään matkustajaliikenteeseen harvoin. Tavallisesti junat pysähtyvät raiteilla 3 ja 4.

Niiden väliin jäävä raide numero 5 on peruja ajalta, jolloin Hiekkaharju oli P-junan päätepysäkkinä, kertoo Helsingin seudun liikenteen viestinnän asiantuntija Johannes Laitila.

Raidetta käytetään yhä poikkeustilanteissa ikään kuin vararaiteena. Aamulla K-junan kulku Keravalta Hiekkaharjulle peruttiin ratatöiden vuoksi, ja juna lähti liikkeelle vasta Hiekkaharjulta. Ruuhkan välttämiseksi juna ohjattiin liikkeelle tuolta ”ylimääräiseltä” raiteelta.

Koska raide ei ole säännöllisessä käytössä, ei sille ole pysyviä opasteitakaan. Raide löytyy kuitenkin tarvittaessa asemarakennuksen eteläpäädystä, raiteiden 3 ja 4 välistä.

Raide 5 sijaitsee Hiekkaharjun aseman eteläpäädyssä.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?