Sofia, 3, työnsi sormensa hissin oven väliin ja jäi jumiin – Edes ”voipakettikikka” ei tepsinyt ja äiti alkoi jo mennä paniikkiin - HS-Vantaa - Ilta-Sanomat

Sofia, 3, työnsi sormensa hissin oven väliin ja jäi jumiin – Edes ”voipakettikikka” ei tepsinyt ja äiti alkoi jo mennä paniikkiin

Lapsi sai sormensa irti, kun paikalle pysähtynyt auttaja onnistui raottamaan hissin ovea. Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Vaarallinen tilanne sattui Martinlaakson juna-aseman hississä.­

7.8. 15:55

Vantaalaiselle 3-vuotiaalle Sofialle on jo tänä kesänä ehtinyt sattua ja tapahtua yhtä sun toista. Hän on muun muassa pudonnut terassilta kiven päälle, tippunut tuolilta maahan ja hypännyt nokkospuskaan.

Kaiken huippu sattui kuitenkin viime perjantaina, kun Sofian sormet jäivät jumiin Martinlaakson rautatieaseman hissin väliin.

”Hän on hyvin ehtiväinen ja tapaturma-altis lapsi”, Sofian äiti Maria Svennevig huokaa.

Äiti ja tytär olivat poistumassa juna-aseman hissistä ulos, kun ”salamasormeksi” kutsuttu lapsi työnsi sormensa oven ja seinän väliin. Svennevig soitti hissin hätänumeroon, mutta paikalle ehti ensin kaksi naista, jotka tarjosivat apuaan.

Sormet olivat kuitenkin niin turvoksissa, etteivät ne millään irronneet kiipelistä. Toinen nainen sattui olemaan fysioterapeutti, joten hän hieroi sormia, jotteivat ne turpoaisi lisää.

Auttajat keksivät kokeilla, jos saisivat sormet liukumaan irti oven välistä. Toinen naisista kaivoi kauppakassistaan voipaketin ja levitti sitä sormien ja hissin väliin. Kikka ei kuitenkaan toiminut.

”Aloimme jo molemmat olla aika paniikissa. Sofia huusi ja itki”, Svennevig kertoo.

Sitten paikalle tuli mies, joka onnistui raottamaan ovea niin, että sormet saatin viimein pois. Mies myös haki Sofialle pillimehun, ja naiset toivat kylmäpussin viereisestä apteekista.

Svennevig kiikutti lapsen sairaalaan tarkistettavaksi.

”Jorvin sairaalan työntekijät ovat nyt yhtä ’lapsen suusta’ -tarinaa rikkaampia. Sofia kertoi heille tätien laittaneen voita hissiin, jotta sormet paranevat”, Svennevig kertoo.

Tilanne kesti kaikkiaan noin viisi minuuttia. Sofian sormet eivät vahingoittuneet ja ovat jo entisellään. Svennevig on kiitollinen siitä, että ihmiset pysähtyivät auttamaan heitä.

”Onneksi on vielä välittäviä ihmisiä. Usein saa jopa lasten kohdalla lukea, että ihmiset vaan kulkevat ohi.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?