McDonald’sin roskat lentelevät jatkuvasti ympäri lähiötä rappukäytäviin asti Vantaalla: ”Hävityksen kauhistus”

Ympärivuorokautinen McDonald’s ja sen vieressä asuvat asukkaat kipuilevat toistuvasti roskaongelman kanssa Vantaan Kaivokselassa. Yrittäjä kertoo, missä ongelman ydin piilee.

Kaivokselan McDonald’s joudutaan siivoamaan joka aamu edellisen yön jäljiltä, kertoo yrittäjä.

26.6.2020 14:03

”Hävityksen kauhistus”, kuvaa Kaivokselan McDonald’sin naapurustossa asuva ihminen näkymää pikaruokaravintolan pihassa.

Henkilökunta kyllä siivoaa aamuisin yön aikana tulleita roskia, mutta osa roskista on siihen mennessä saattanut levitä jo laajemmalle alueelle. Roskia on päätynyt myös ulko-ovesta sisään rappukäytävän saakka.

Monet jäävät nauttimaan ateriansa pikaruokaravintolan pihalle ja heittävät sitten roskat pysäköintialueelle.

McDonald’sin yrittäjä Esa Soininen tuntee ongelman.

”Korona-aika on ollut meille ja muille ravintoloitsijoille haasteellinen, sillä kaikki ruoat on pakattu mukaan. Emme voi tietää, missä asiakas tilaamansa ruoat syö, mutta usein roskat jäävät valitettavasti pihamaalle”, Soininen kommentoi.

Hän kertoo, että McDonald’sin henkilökunta on tiedostanut roskaamisen ja yrittänyt tehostaa alueen siisteyden ylläpitoa. Soininen kertoo, että ravintola-alueen siivous kuuluu henkilökunnan tavalliseen työpäivään, eikä näin ollen teetä varsinaisesti lisätyötä.

Vuorokaudessa on kuitenkin yksi haastava aika, jolloin tilanne yleensä riistäytyy käsistä.

”Turvallisuussyistä henkilökuntamme ei poistu McDonald’sin pihalle yöaikaan. Olemme sopineet niin. Silloin emme voi siivota pihaa yhtä lailla kuin päivällä, ja se on hyvin valitettavaa.”

Sen vuoksi henkilökunta siivoaa pihan aina aamuisin edellisen yön jäljiltä, kukonlaulun aikaan.

Yrittäjä Soininen kertoo, että usein jätesäiliöissä olisi ollut rutkasti tilaa, mutta roskat jäävät siitä huolimatta maahan.

”Yritämme jatkuvasti keksiä parempia ratkaisuja, että piha pysyisi siistinä. Toivoisimme myös asiakkailta yhteistyötä asian kanssa”, Soininen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?