Kun omistajat olivat ostoksilla, koirat varastettiin kaupan pihasta – Tikkurilan K-kaupassa keksittiin ratkaisu outoon ongelmaan - HS-Vantaa - Ilta-Sanomat

Kun omistajat olivat ostoksilla, koirat varastettiin kaupan pihasta – Tikkurilan K-kaupassa keksittiin ratkaisu outoon ongelmaan

Tältä numerokoodilla toimivat modernit koirankopit näyttävät Tikkurilan Ylivedossa.

Julkaistu: 21.3. 15:59

K-supermarket Ylivedossa on ollut kolme viikkoa erikoiset koirankopit, jotka ovat jatkuvasti käytössä, kertoo kauppias.

Tikkurilan K-supermarket Ylivetoon asennettiin kolme viikkoa sitten erikoiset koirankopit, jotka sijaitsevat sisätilassa lämpimässä.

Koirankoppien lukkojärjestelmä toimii asiakkaan valitsemalla numerokoodilla. Lisäksi niissä on hyvä ilmanvaihto ja ikkuna, josta lemmikki näkee ulos. Vastaavanlaisia koppeja on käytössä muun muassa Turun ja Hämeenlinnan K-Citymarketeissa, mutta Vantaalla ne ovat ensimmäiset.

Ylivedon kauppias Jouni Monto kertoo, että Tikkurilaa on piinannut ikävä ongelma: koiria on varastettu kaupan pihalta ostosten aikana. Kopit ovat ratkaisseet tilannetta toistaiseksi hyvin.

”Kopit ovat koko ajan käytössä. Siinä on yksi koppi isolle koiralle ja kaksi pienelle”, Monto sanoo.

Ennen lukollisia koirankoppeja kauppias oli antanut asiakkailleen luvan jättää koirat odottamaan supermarketin tuulikaappiin kauppareissun ajaksi. Monto halusi kuitenkin ratkaista tilanteen pysyvästi, sillä ymmärtää asiakkaiden huolen ollessaan itsekin koiranomistaja.

Lähes kaikki kopeista saatu palaute on ollut Monton mukaan positiivista, mutta joillekin koirille kokemus suljetussa tilassa on ollut vieras.

”Muutaman kerran on ollut tilanne, ettei koira ole tottunut koppiin ja on haukkunut siellä ollessaan.”

Lisää aiheesta