Asukkaat työntävät ostoskärryjä jatkuvasti kaupoista kotiin Myyrmäessä – epätoivoiset kauppiaat etsivät kärryjä jopa kilometrin päästä

Kauppakeskukset hakevat parhaansa mukaan omat kärrynsä takaisin taloyhtiöiden pihoilta, sillä ne ovat arvokasta omaisuutta. Yhdet ostoskärryt maksavat useita satoja euroja.

Sunnuntaiaamuna Myyrmäen Virtakujalle oli kasaantunut epämääräinen rykelmä ostoskärryjä.

28.1.2020 10:46

Vantaan Myyrmäessä jyllää outo ongelma, sillä asukkaat kuljettavat ostoskärryjä kotiovilleen.

Esimerkiksi Virtakujalla, Solkikujalla, Meripihkanpolulla ja Liesikujalla on nähty kärryjä viime viikkojen aikana.

”Tämä on täällä ikuisuusongelma. Saamme viikoittain viestejä, että kärryjä pitäisi hakea takaisin kauppakeskukseen”, kertoo Myyrmannin K-Citymarketin myymäläpäällikkö Krista Hellstén HS Vantaalle.

Kärryt haetaan aina takaisin, kun kauppa saa tiedon asiasta. Hellstén kertoo, että useimmiten tieto lojuvista ostoskärryistä tulee kauppakeskuksen infopisteen kautta. Infoon voi ilmoittaa, mikäli eksyneitä kärryjä liikkuu taloyhtiön pihoilla.

Usein kuitenkin käy niin, että saavuttaessa ilmoitettuun osoitteeseen ostoskärryt ovat jo jatkaneet matkaansa muualle.

Yhdet ostoskärryt maksavat useita satoja euroja, ja ne ovat kauppiaan omaisuutta.

Hellstén kertoo, että kärryistä tunnistaa nopeasti kenelle ne kuuluvat, jotta ne päätyvät varmasti takaisin oikealle omistajalle. Suurin osa Myyrmäestä löytyvistä ostoskärryistä on kuulunut joko kauppakeskus Myyrmannille tai Isomyyrille. Kauppakeskukset sijaitsevat noin 400 metrin päässä toisistaan.

Joskus pihoilta on löytynyt myös kärryjä, joista ei tiedetä, mistä ne ovat peräisin. Hellstén kertoo törmänneensä ostoskärryihin, jotka olivat 90-luvun vanhaa mallia.

”Olisi kiinnostavaa tietää, mistä ne ovat kulkeutuneet Myyrmäen alueelle”, hän nauraa.

Myyrmannin ja Isomyyrin kiinteistöpäällikkö Thomas Stenius kertoo, että kauppakeskuksissa ollaan tietoisia ilmiöstä. Hänen mukaansa ongelma on kärryjen huoltaminen ja puhdistaminen sen jälkeen, kun ne tuodaan takaisin ulkoa sisälle.

Stenius arvelee, että ostoskärryt lähtevät väärille teille, sillä ihmiset haluavat hyödyntää niitä esimerkiksi painavien ostosten kuljettamiseen.

Viimeisin itse kyhätty ostoskärryjen palautuspiste löytyi Virtakujalta, noin kilometrin päässä Myyrmannista. Asiasta tiedotti paikalliseen Facebook-ryhmään Jorma Grönlund, joka kommentoi näkyä tutuksi.

”Tällainen toiminta lisää varmasti kaupan kustannuksia”, Grönlund kommentoi.

Hän ei usko, että kärryt lähtevät yhtä helposti omille teilleen läheisistä pienistä marketeista, vaan epäilee kärryjen liikkuneen suuremmista kauppakeskuksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?