Koirille avattiin omat vessat Helsinki-Vantaan lentoasemalle: Tarpeet tehdään pirteän vihreälle tekonurmelle - HS-Vantaa - Ilta-Sanomat

Koirille avattiin omat vessat Helsinki-Vantaan lentoasemalle: Tarpeet tehdään pirteän vihreälle tekonurmelle

Kuvituskuva
Julkaistu: 16.1. 14:34

Helsinki-Vantaan lemmikkivessat ovat Euroopassa ensimmäisten joukossa.

Karvaisten lentomatkustajien matkanteko muuttui aiempaa helpommaksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Koirille ja muille nelijalkaisille avattiin kaksi omaa käymälää, joissa pitkän matkan taittaneet tai siihen varautuvat lemmikit voivat käydä tarpeillaan.

Helsinki-Vantaa on Euroopan ensimmäisiä lentoasemia, joilla on omat vessat lemmikeille. Yhdysvaltojen kentillä koirien käymälät ovat yleisempi näky.

Asemien pinta-alasta vihreällä tekonurmella päällystetyt vessat vievät mitättömän murto-osan, mutta käyttäjilleen ne ovat suuri helpotus.

Nelijalkaisten matkustajien tyytyväisyys vaikuttaa myös ihmisten matkan sujuvuuteen. Kun omistajan ei tarvitse murehtia koiransa pissahätää, voi hän odotella matkan jatkumista rennommin.

”Matkustaminen on sujuvampaa ja kaikkien hyvinvointi parempaa, kun koirakin huomioidaan”, sanoo Finavian asiakaskokemuksesta vastaavan yksikön päällikkö Hanna Hämäläinen.

Koirien käymälät vastaavatkin suoraan asiakkaiden toiveisiin. Käyttäjiä alle kuukauden käytössä olleille vessoille on riittänyt. Helsinki-Vantaalla vierailee vuosittain yhteensä noin kymmenentuhatta koiraa.

”Kyllä meillä ihan päivittäin nelitassuisia ystäviä näkyy tepastelevan käytävillä”, Hämäläinen sanoo.

Käymälät palvelevat erityisesti avustaja- ja lemmikkikoiria, mutta niitä ovat tervetulleita käyttämään muutkin eläimet.

Asiakkaat ovat ottaneet uuden palvelun vastaan hyvin ja käyttökokemukset ovat Finavian mukaan olleet positiivisia. Tekonurmen alla oleva viemäröinti ja isommille jätöksille tarkoitettu roska-astia auttavat pitämään paikat siistinä.

”Koirien omistajat hirmu hienosti huolehtivat lemmikkinsä jätöksistä”, Hämäläinen kiittelee.

Koirien käymälöitä on kentällä kaksi.

Toinen sijaitsee ulkona T2:n pääoven läheisyydessä, jonne etenkin junalla kentälle matkustavien on helppo pistäytyä.

Sisäkäymälä löytyy non-Schengen-alueelta, läheltä porttia 51. Eläinten vessa on erillinen huone, jonne on ovi ihmisille tarkoitettujen vessojen sisäänkäyntien välissä.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta