Poliisiauton ”kaksoiskappale” auttoi vahingossa virkavaltaa: Hätävilkuin varusteltu volkkari pysäytti bussipysäkin runnoneen sekavan kaksikon - HS-Vantaa - Ilta-Sanomat

Poliisiauton ”kaksoiskappale” auttoi vahingossa virkavaltaa: Hätävilkuin varusteltu volkkari pysäytti bussipysäkin runnoneen sekavan kaksikon

Keravalaisyrittäjän huomiota herättävä auto pääsi esikuvansa mukaisiin tehtäviin viime viikonloppuna Keravan ja Vantaan rajalla.

Keravalaisyrittäjän huomiota herättävä auto pääsi esikuvansa mukaisiin tehtäviin viime viikonloppuna Keravan ja Vantaan rajalla.

Julkaistu: 10.1. 15:30

Keravalaisyrittäjä pysäytti Korson aseman bussipysäkkiin törmänneet miehet Keravan ja Vantaan rajalla. Artjom Totsenoin auto muistuttaa ulkoisesti poliisiautoa.

Viime viikolla Helsingissä hämmentänyt Artjom Totsenoin poliisiautoa muistuttava ajopeli pääsi viikonloppuna esikuvansa mukaisiin tehtäviin.

Kahden aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Totsenoi oli ystäviensä kanssa ajamassa Vantaalta kohti Keravaa, kun he näkivät Korson kohdalla tiellä lasia. Siruja oli niin paljon, että Totsenoi luuli ensin tiellä olevan jäätä.

Pian hänen edellä ajava ystävänsä alkoi hidastella kummallisesti.

”Luulin, että on joku mopoauto edessä, mutta sitten yhtäkkiä tuli äkillinen jarrutus”, Totsenoi sanoo.

Lue lisää: Poliisiautoa muistuttavan mysteeriauton tarina selvisi

Seurue huomasi edellään ajavan auton nykivän rajusti. Totsenoi arvelee kuskin yrittäneen saada autoaan liikkeelle, mutta unohtaneen käyttää kytkintä.

Totsenoi painoi poliisiautoa muistuttavan autonsa hätävilkut päälle. Sitten hän ajoi ystävänsä auton ja nykivän auton ohitse vastakkaiselle tielle. Hän huomasi nykivän auton olevan surkeassa kunnossa. Pakoputki laahasi maata kipinää iskien, vanne oli vääntynyt ja puskuri retkotti.

Auton tuulilasin alareuna oli täynnä lasinsiruja. Sirut olivat peräisin Korson aseman bussipysäkistä, johon miehet olivat törmänneet.

Vaurioituneesta autosta nousi kaksi nuorta miestä, jotka vaikuttivat sekavilta.

Totsenoi soitti hätäkeskukseen ja lähetti lähistöllä oleville ystävilleen sijaintinsa pyytäen heitä paikalle siltä varalta, että sekavalta vaikuttaneet miehet kävisivät seurueen naisten kimppuun.

”He olivat sen näköisiä, että kyllä kannattaisi pitää ovet kiinni mieluummin”, Totsenoi sanoo.

Kesken tilanteen sekavasti käyttäytyneet miehet käynnistivät jälleen autonsa pysäköidäkseen sen yöksi tien viereen. Miehet olivat niin sekavassa tilassa, että toinen heistä oli kompastua autonsa vetokoukkuun.

Miehet alkoivat lähestyä autossaan istuvaa Totsenoita, joka ehti juuri lukita ovet ennen kuin miehet alkoivat riuhtomaan sitä auki. He vaativat Totsenoilta kyytiä Korson ravintoloihin, jotta voisivat jatkaa iltaansa.

Totsenoi kuvailee tilannetta uhkaavaksi. Toisen miehen taskussa näytti olevan jotain, eikä hän halunnut ottaa selvää oliko kyseessä avaimenperä vai jotain terävämpää. Lopulta miehet luovuttivat ja lähtivät kävelemään takaisin tulosuuntaansa eli kohti Korsoa.

Sekavassa tilanteessa Totsenoi kytki GTArto-autonsa lisävalot ja -vilkut päälle. Hän sai valaistua tapahtumapaikan ja varoitettua muita tienkäyttäjiä.

Totsenoi ajoi miesten perässä, kunnes poliisi saapui paikalle. Hän on iloinen siitä, että sai autettua poliisia suojelemalla niin tienviertä käveleviä miehiä kuin muita autoilijoitakin.

”Meille on kunnia auttaa heitä”, Totsenoi sanoo.

Alla oleva video näyttää, miten poliisit löytävät sekavat kuljettajat GTArto-auton luota.

Poliisi otti miehet kiinni ja vei heidät yöksi putkaan.

Komisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo poliisin saaneen ilmoituksen tehtävästä hieman kello kahden jälkeen yöllä.

Aiemmin yöllä miehet olivat törmänneet bussipysäkkiin Korsossa, noin kahden kilometrin päässä siitä, missä Totsenoi ja hänen ystävänsä pysäyttivät heidät. Pysäkkiin törmänneen auton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Ojala kiittelee Totsenoin ja seurueen toimintaa tilanteessa.

”Eihän sitä olisi muuten saatu kiinnikään näitä”, Ojala sanoo.

Artjom Totsenoin erikoisauton teippaukset on suunniteltu hänen mukaansa yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Artjom Totsenoin erikoisauton teippaukset on suunniteltu hänen mukaansa yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Tuoreimmat osastosta