Kehnompikin metsänkävijä pääsee nyt Vantaalta kansallispuistoon: 126-metrinen terässilta johdattaa suoraan umpimetsään - HS-Vantaa - Ilta-Sanomat

Kehnompikin metsänkävijä pääsee nyt Vantaalta kansallispuistoon: 126-metrinen terässilta johdattaa suoraan umpimetsään

Kuusijärven silta on viimeistä silausta vaille valmis. Tapani Räisänen asentaa sillalle led-valoja.

Kuusijärven silta on viimeistä silausta vaille valmis. Tapani Räisänen asentaa sillalle led-valoja.

Julkaistu: 9.12.2019 8:52

Odotettu silta Kuusijärveltä Sipoonkorven kansallispuistoon on valmis. Avajaisia vietetään 14.12.

Kehnompikin metsänkävijä pääsee nyt helposti Sipoonkorven kansallispuistoon, sillä Kuusijärven uusi kevyen liikenteen silta on valmistunut. Yli kaksi miljoonaa euroa maksaneen sillan avajaisia juhlitaan lauantaina 14.12.

Sillan avajaiset järjestetään Kuusijärven joulutapahtuman yhteydessä, joten odotettavissa on ruuhkaa parkkipaikalla. Vantaan kaupungin viestintäpäällikkö Milla Hamarin mukaan kaupunki halusi järjestää avajaiset ennen joulua, joten yhteinen juhla vaikutti järkevimmältä.

”On totta, että parkkipaikka on ruuhkainen, mutta ajattelimme, että ihmisiä voisi olla vaikea saada liikkeelle parin päivän välein”, sanoo Milla Hamari.

Kuusijärven siltaa koristavat eläinaiheiset koristeleikkaukset.

Kuusijärven siltaa koristavat eläinaiheiset koristeleikkaukset.

Hamari suosittelee paikalle tulijoille julkisen liikenteen käyttöä. Kuusijärven pysäköintialueelle mahtuu yli 200 autoa, mutta suosituimpina päivinä parkkipaikka täyttyy nopeasti.

Avajaistilaisuus järjestetään 126 metriä pitkän sillan kupeessa joulutapahtuman päätteeksi kello 14.00.

Tilaisuudessa on tarjolla muun muassa Vantaan Ladun paistamia lettuja ja tunnelmaa tuo TIMO Brass Band. Kuusijärven parkkipaikalta vie noin kilometrin mittainen tie sillalle asti.

Kuusijärven ja Sipoonkorven yhdistävä silta on tehty ruosteenvärisestä teräksestä.

Kuusijärven ja Sipoonkorven yhdistävä silta on tehty ruosteenvärisestä teräksestä.

Vanhan Porvoontien ylittävä silta on valmistettu ruosteisen näköisestä teräksestä ja sen paino on 219 tonnia. Korkeutta sillalla on 20 metriä. Siltaa koristavat luontoaiheiset kuvioinnit, joita valaistaan pimeällä led-valoilla.

Tulevaisuudessa sillalle voi hiihdellä, sillä tielle on tarkoitus tehdä latu jo tänä talvena, mikäli lunta sataa. Kävelijöiden ei tarvitse tampata latuja pilalle, sillä tiellä ja sillalla on tarkoitus olla omat reitit molemmille. Uutta reittiä ei ole vielä valaistu.

”Sillan ympäristöön rakennetaan myös muita uusia liikuntareittejä. Niiden on tarkoitus valmistua kevään aikana”, kertoo Hamari.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta