Vantaan ensimmäinen kauppakeskuksessa toimiva kirjasto avattiin Koivukylässä - HS-Vantaa - Ilta-Sanomat

Vantaan ensimmäinen kauppakeskuksessa toimiva kirjasto avattiin Koivukylässä

Koivukylän uuden kirjaston sisustus on vielä kesken.

Julkaistu: 14.11.2019 13:18

Kaupunkilaiset ovat olleet tyytyväisiä vasta avattuun kirjastoonsa.

Koivukylän uusi kirjasto avattiin maanantaina kauppakeskus Koivukeskuksessa. Käyttäjät ovat jo löytäneet paikalle, kertoo palveluesimies Ville Karinen.

”Kyllä siellä on ihan vilinää ollut jo.”

Hakopolulla sijaitsevan vanhan kirjaston ympäristö oli levoton ja hissi jatkuvasti ilkivallan kohteena. Uusi kirjasto on kerännyt kaupunkilaisilta kehuja, etenkin siististä ympäristöstään ja esteettömyydestään, vaikka sisustus onkin vielä keskeneräinen. Kalustus saadaan kuitenkin lähes kokonaan valmiiksi vielä tämän vuoden puolella.

Keskeneräisyys johtuu kiireestä: lautakunta teki lopullisen päätöksen kirjastosta myöhään keväällä, joten uusien tilojen valmisteluun, kuten sisustussuunnitteluun, ei jäänyt paljoa aikaa.

”Haluttiin kumminkin aloittaa mahdollisimman nopeasti tuolla, vaikkakin nyt alussa osin vähän rajoitetusti”, Karinen sanoo.

Aikuisten ja lasten kaunokirjallisuudesta suurin osa on jo esillä. Kopiointi, tulostus ja asiakastietokoneet ovat myös käytettävissä normaalisti. Aiemmasta arvioista poiketen kirjavarauksetkin ovat noudettavissa Koivukeskuksesta.

Tila on suuri ja hallimainen, joten erillisten tilojen rakentaminen kirjastoon on vaikeaa. Opiskelu- ja työskentelytiloja pyritään luomaan äänieristyksellä ja kalusteilla, mutta hiljaiset tilat ovat pieniä, muutaman hengen koppeja, jotka soveltuvat parhaiten pienten ryhmien kokouksiin. Kirjastosta löytyy myös monitoimialue, jossa voidaan järjestää pieniä tapahtumia ja koululaisvierailuja.

”Hyvin sellainen kompakti paketti”, Karinen kuvailee noin 400 neliömetrin tiloja.

Hakopolulla sijaitsevan vanhan kirjaston ympäristö oli levoton ja hissi jatkuvasti ilkivallan kohteena. Uusi kirjasto on kerännyt kaupunkilaisilta kehuja, etenkin siististä ympäristöstään ja esteettömyydestään.

Kirjaston omia tapahtumia ja järjestöjen toimintaa jatketaan vanhoissa tiloissa Hakopolulla ainakin vuoden loppuun saakka.

Lisää aiheesta