Johtaja tilasi kupin kahvia Helsinki-Vantaalla, myyjä lorautti joukkoon puolet hanavettä ja rahasti 4,90 euroa: ”Otin kahvin, kiitin ja lähdin pois”

Julkaistu:

Konsulttiyhtiö Rud Pedersenin Suomen-yksikön toimitusjohtaja Esa Suominen koki yllätyksen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.


Helsinkiläinen Esa Suominen oli tiistaiaamuna 29. lokakuuta lähdössä työmatkalle. Hän tilasi Helsinki-Vantaan lentokentällä tavallisen mustan kahvin, joka kuitenkin loppui kesken.

Tilanne muuttui erikoiseksi, kun kahvin loputtua kahvilan myyjä jatkoi puolillaan olevaa kupillista hanavedellä miehen silmien alla. Aamukahvi on Suomiselle tärkeä, eikä hänen omien sanojensa mukaan ”aamu lähde käyntiin ilman sitä”.

”Jäin toljottamaan, että mitä täällä tapahtuu. Otin kahvin, kiitin ja lähdin pois.”

Suominen on politiikan taustavaikuttaja, joka on toiminut useiden ministerien erityisavustajana, valtiosihteerinä valtiovarainministeriössä ja poliittisen osaston päällikkönä Sdp:ssä. Nyt hän on konsulttiyhtiö Rud Pedersenin Suomen-yksikön toimitusjohtaja.

Hän on myös todellinen kahvin rakastaja, jolle laiha kahvi on yleensä pahempi kuin ei kahvia ollenkaan. Sen takia tilanne oli kummallinen.

Suomisen mielestä tilanne oli kuitenkin lähinnä huvittava, eikä hän ottanut sitä vakavasti.

”En muista kahvilan nimeä, se oli joku niistä keskeisistä lentokentän kahviloista”, hän kertoo.

Suominen ilmoitti asiastaan ensin sosiaalisessa mediassa:

”Tilaan mustan suodatinkahvin. Tankki tyhjenee kesken ja kuppi jää puoleen väliin. Myyjä jatkaa kahvia luontevasti hanavedellä silmieni alla, hymyilee sievästi ja pyytää 4,90 euroa”, hän kirjoittaa Facebookissa.

Päivitys on saanut yli 300 tykkäystä ja monia kymmeniä kommentteja.Suominen häkeltyi tilanteesta niin, että maksoi 4,9 euron hintaisen kahvikupin ongelmitta.

Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki kommentoi Suomisen päivitystä:

”Syntyykö tässä samalla perinteisen suomalaisuuden määritelmä?”

Tällä kommentilla viitattiin siihen, miksi Suominen maksoi kahvista, vaikka oli siihen tyytymätön.

Ovatko suomalaiset liian nöyriä sanomaan vastaan?

”Ehkä vähän joo. Sitä odottaa tiettyjä asioita ja sitten kun ne ei mene, miten on tarkoittanut, niin ei kehtaa tehdä siitä numeroa”, Suominen naureskelee.