Vaaleanpunaisiin pukeutunut vantaalaismiesten joukko värittää urheilutapahtumia ympäri maailman: Mistä on kyse? - HS-Vantaa - Ilta-Sanomat

Vaaleanpunaisiin pukeutunut vantaalaismiesten joukko värittää urheilutapahtumia ympäri maailman: Mistä on kyse?

Kuvituskuva
Julkaistu: 21.10.2019 12:27

Downtown 65 on vantaalaismiesten oma kestävyysurheiluseura, joka ilahduttaa pirteällä meiningillä ja pinkeillä vaatteilla suomalaisia urheilutapahtumia. Hauskanpidon lisäksi seuralla on korkeitakin tavoitteita.

Viisi vuotta sitten keski-ikäistyvät vantaalaismiehet kokivat tarpeen harrastaa kestävyysliikuntaa ja ryhtyivät aktiivisesti osallistumaan urheilutapahtumiin, kuten Finlandia-hiihtoon ja Jukolan viestiin.

Pian seitsemän miehen joukko päätti virallistaa toimintansa perustamalla urheiluseuran nimeltä Downtown 65 Endurance ry, jonka tunnistaa vaaleanpunaisesta voimaväristä.

Nykyisin Länsi-Vantaalta alkaneen seuran jäsenet porhaltavat pinkeissä asuissaan erilaisissa tapahtumissa kilpailemassa ja kannustamassa.

Tämä omien sanojensa mukaan ”lähiöjätkien” jengi on kerännyt paljon positiivista huomiota mistä milloinkin.

Vantaalaismiehet tunnistettiin Ranskassakin.

”Ranskassa eräs paikallinen herrasmies oli tunnistanut seuran asun. Hän polki jäsenen kiinni 180 kilometrin pyöräilyosuudessa ja kertoi, että tietää seuran olevan Suomesta”, seuran perustajajäsen, puheenjohtaja Tatu Malinen kertoo.

Kyseessä oli Ironman-triathlonkilpailun kaltainen tapahtuma.

”Se oli kiva piristys kymmenen tunnin kilpailussa.”

Vaaleanpunainen väri valittiin alun perin sen vuoksi, että massatapahtumissa oli vaikeuksia erottaa omia tuttuja suuren ryhmän seasta.

Nykyisin sekä seuran omat jäsenet tunnistavat toisensa että muutkin ihmiset noteeraavat yhtenäiset asut.

”Tuntemattomat saattavat tulla kysymään, mikä tämä meidän seura oikein on, sillä he ovat nähneet meidän asut Jukolan viestissä ja ihmetelleet meidän fanijoukkojen meininkiä”, Malinen kertoo.

Viimeksi Downtown 65 -seuran edustus nähtiin Vantaan maratonissa Tikkurilassa 12. lokakuuta.

Seuran juoksujaoston vetäjä Mikko Mäkelä kertoo, että seuraa edusti viestikilpailussa yhdeksän joukkuetta, joista ykkösjoukkueen tavoitteena oli voitto.

Seuran puheenjohtaja Malinen kommentoi jälkikäteen, että tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut.

”Viestijoukkue voitti, ja moni jäsen rikkoi omia henkilökohtaisia ennätyksiä, mikä on hieno saavutus.”

Tämä Facebook-päivitys tiivistää seuran huojentuneita tunnelmia yhdestä syksyn viimeisimmistä juoksutapahtumista.

Kaksi osallistuneista joukkueista koostui naisista. Toinen näistä joukkueista sijoittui maratonviestissä toiseksi.

Naiset eivät kuitenkaan ole juoksujaostovetäjän Mäkelän mukaan seuran virallisia jäseniä mutta osallistuvat silti toimintaan. Naisten jäsenyys on hänen mukaan vielä työn alla.

Miten jäseneksi sitten pääsee?

”Jos haluaa jäseneksi, pitää ensin olla pari ensimmäistä kuukautta koeajalla. Sen aikana täytyy osallistua tapahtumaan ja sitten katsotaan puolin ja toisin, onko tämä sellaista toimintaa, mikä itseään kiinnostaa”, Mäkelä selittää.

Koeajan jälkeen Downtown 65 -seuran hallitus päättää jäsenyydestä.

Numero 65 tulee Vantaan Rajatorpan postinumerosta 01650.

Seura on kasvanut perustamishetkestä tähän päivään kymmenkertaiseksi jäsenmäärältään: nykyisin seurassa on noin 70 jäsentä.

Tässä kuvassa seura on lähtenyt jokavuotiselle sauvakävelymarssille itsenäisyyspäivän kunniaksi Nuuksion kansallispuistoon vuonna 2017:

Merkittävän kasvun myötä seura on jakautunut eri lajeihin, kuten suunnistukseen, juoksuun, triathloniin ja hiihtoon. Jokaista jaostoa johtaa oma vetäjä, joka järjestää treenit ja kilpailut.

Tässä Downtown 65 odottaa suoritusvuoroaan kesän Jukolan viesti tapahtumassa. Mukana on kyltti, jossa lukee: ”kivasti friskaa”, mikä tarkoittaa virkistymistä.

Tämä puolestaan on otettu viime vuoden Helsinki City Run -tapahtumasta, jossa seuran kannustusjoukko piti huolen hyvästä tunnelmasta:

Vaikka seura kilpaileekin aktiivisesti eri tapahtumissa, se tehdään Malisen mukaan pilke silmäkulmassa.

”Tosissaan muttei totisesti”, kuuluu seuran motto, joka kuvastaa kieltämättä oivallisesti miesten suhdetta urheiluun lukuisten somepäivitysten perusteella.

Seuran viralliset arvot ovat näyttävyys, rohkeus ja yhteisöllisyys, jotka ilmenevät seuran kannustavasta tavasta olla paikalla. Usein kannustusjoukko koostuu seuran omista jäsenistä, jotka ovat tulleet omasta ilosta paikalle.

”Kyllä kisojen reiteillä saa huutaa ja tuoda soittimia ja kylttejä, mitä tahansa, mikä potkii kisaajia eteenpäin. Kannustamme omia mutta ennen kaikkea kaikkia kilpailijoita”, Malinen kertoo.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta