Vantaalaisen Marin tuulilasi pommitettiin umpeen kananmunilla kesken ajon: Pian lähikauppaan ilmestyi poikajoukko etsimään munia

Julkaistu:

Sillalta heitetyt kananmunat naarmuttivat autoa, johon ne osuivat. Poliisi tutkii tapausta lievänä vahingontekona.


Poliisi tutkii lauantai-iltana Vantaalla sattunutta ilkivaltatapausta.

Vantaalainen Mari Welling oli lauantaina iltakahdeksan aikaan autolla matkalla kauppareissulle. Hän ajoi Rajatorpantietä kohti kauppaa, kun Lammaspolun kohdalla olevalta ylikulkusillalta kopsahti jotain tuulilasiin ja konepellille.

Aluksi Welling luuli, että joku oli oksentanut sillalla alas, sillä hän menetti hetkeksi näkyvyyden tuulilasin läpi kokonaan. Hetken päästä paljastui, että autoon oli osunut ainakin kaksi kananmunaa.

”Ajoin auton parkkiin ja katsoin tarkemmin ja huomasin, että autoon oli jäänyt kananmunan kuoria”, Welling sanoo.

Tapauksen jälkeen Welling lähti pesettämään autoaan, mutta kananmunan roiskeet olivat tiukassa, eivätkä siihen aikaan saatavilla olleessa autopesussa lähteneet.

Vielä siinä vaiheessa hän ei tehnyt poliisille ilmoitusta, mutta hän palasi puolisonsa kanssa hetken päästä sillan lähellä sijaitsevaan kauppaan kysymään myyjältä, olisiko tämä huomannut kananmunia ostavaa nuorisoa.

Kassalla ollut myyjä ei asiasta tiennyt, mutta Welling jäi odottelemaan miehensä kanssa kauppaan myyjän kollegaa, joka saattaisi tietää. Odotuksen aikana kauppaan saapui Wellingin arvion mukaan porukka noin 13–14-vuotiaita poikia, jotka sattuivat keskustelemaan keskenään kaupan kananmunahyllyn sijainnista.

Welling ja hänen puolisonsa laskivat yksi yhteen ja pysäyttivät pojat, jotka kuitenkin kielsivät heittäneensä kananmunia sillalta.

”Varmaksi en voi tietenkään sanoa, mutta onhan se vähän erikoista, että poikaporukka tulee illalla yhdeksän aikaan kauppaan ostamaan pelkästään kananmunia”, Welling sanoo.Lopulta Wellingille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin soittaa poliisit paikalle selvittämään asiaa. Poliisitkin olivat sitä mieltä, että pojat saattaisivat olla syyllisiä ilkivaltaan, mutteivät sitä voineet varmaksi sanoa.

”Poliisit ottivat poikien yhteystiedot ylös ja tuumasivat, että aika erikoinen on poikien illan ruokavalio.”

Poikien mukaan he olivat ostamassa iltapalaa yökyläilyä varten.

Wellingille ei käynyt tapauksessa kuinkaan, mutta autoon tuli tapahtuman seurauksena naarmu. Senkin takia hän halusi tapauksesta kirjata rikosilmoituksen, että saa korjattua autoon tulleen vahingon vakuutuksen piikkiin.

Toinen syy on Wellingin mukaan opetus. Hän muistuttaa, että kananmunien tai muun vastaavan heittely liikkuvaan autoon on vaarallista. Welling menetti hetkellisesti näkyvyyden kokonaan. Hän sanoo, että olisi voinut ajaa kolarin, jos hänen edessään olisi ollut auto, joka olisi sattunut jarruttamaan.

Hän toivoo, että kananmunan heittelijät säikähtäisivät poliisia sen verran, että miettisivät jatkossa, kannattaako moiseen ryhtyä.

”Jospa tämä toimisi varoittavana esimerkkinä.”

Welling julkaisi asiasta myös Facebookissa. Hänen päivitykseensä tuli kommentteja myös muista vastaavista tapauksista. Eräs mies kommentoi, että viikko sitten hänelle oli käynyt samassa paikassa samalla tavalla. Päivitykseen kommentoitiin myös, että alueella on heitelty kananmunia talojen ikkunoihin ja seiniin.

Poliisi kertoi sunnuntaina tiedotteessaan jatkavansa asian selvittelyä rikostutkinnassa lievänä vahingontekona.

Ensimmäisenä asiasta kertoi MTV.