Puistoruokakokeilu oli menestys Vantaalla, kaupunki kaksinkertaisti budjetin ensi kesäksi

Julkaistu:

Ensi kesänä ruokaa tarjoillaan Vantaalla viidessä eri puistossa.


Ensi kesänä Vantaalla tarjoillaan ruokaa yhä useammassa puistossa. Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen esitti tuoreessa talousarviossa puistoruokailun laajentamista kaikkiin Vantaan asukaspuistoihin sekä Havukosken ja Tikkurilan alueelle. Asukaspuistot sijaitsevat Vihertiellä, Korsossa ja Nissaksessa.

”Lähdetään maltillisesti laajentamaan”, sanoo Vantaan nuorisopalveluiden johtaja Riikka Åstrand.

Tänä vuonna puistoruokaa tarjottiin Vihertien asukaspuistossa Myyrmäessä ja Rautkallion puistossa Havukoskella.

Kaupunki on saanut puistoruokailuista runsaasti positiivista palautetta. Tänä vuonna suurin osa ruokailijoista oli pikkulapsia, mutta myös alakouluikäisiä syöjiä näkyi.

Vanhempien nuorten houkutteleminen on ollut haasteellista, mikä Åstrandin mukaan johtuu osittain aikatauluista: kesälomalla pikkulasten kaivatessa lounasta monet teinit vasta heräilevät.

Lue lisää: Nälkäisenä ulkona liikkuvat ala-asteikäiset lapset kiinnittivät huomiota Vantaan Havukoskella, nyt kaupunki alkaa kokeilla leikkipuistoruokailua

Puistoihin tuodaan myös liikuntavälineitä, joiden käytössä opastavat paikalla olevat liikunnanohjaajat.

”Sellaista lasten ja nuorten aktivointia liikunnan keinoin”, Åstrand luonnehtii.

Rahaa kuuden viikon kesäruokailuihin ja oheistoimintaan varataan 50 000 euroa. Summa on kaksinkertainen tämän kesän budjettiin verrattuna.

Tikkurilan kirjastopuistossa tarjoillaan viereisessä rakennuksessa työkokeilussa olevien nuorten tekemää ruokaa. Muihin puistoihin ruoka tilataan kaupungin palveluyhtiö Vantilta.