Liikennemerkin betoniporsas asfaltoitiin osittain maahan Myyrmäessä: ”Onhan se koomisen näköinen”

Julkaistu:

Elon projektinjohtajan Antti Pyötsiän mukaan betoniporsas on asfaltoitu siksi, että alun perin asfaltin pinnalla ollut liikennemerkki ei pysynyt pystyssä.


Monet ovat saattaneet hieraista silmiään työeläkeyhtiö Elon omistaman Virtatalon parkkipaikalla Myyrmäen Kilterinkaaressa.

Parkkipaikalla on uuden asfaltin ympäröimänä pysäköinnistä ja sen rajoituksista ilmoittava liikennemerkki. Erikoista siinä on, että liikennemerkin tyvessä on betoniporsas, josta noin kolme neljännestä on upotettu uuteen asfalttiin.

Yleensä liikennemerkit on upotettu niin, että sen juuressa oleva betoniantura on upotettu asfalttiin kokonaan.

Miksi tällaiseen ratkaisuun on sitten päädytty?

Elon projektinjohtajan Antti Pyötsiän mukaan betoniporsas on asfaltoitu siksi, että alun perin asfaltin pinnalla ollut liikennemerkki ei pysynyt pystyssä.

”Se tuppasi kaatumaan tuulen tai nuorison tai molempien takia. Kerran se jopa kolautti autoa.”

Sen takia päädyttiin ratkaisuun, että betoniporsas upotetaan. Betoniporsasta käytettiin Pyötsiän mukaan siksi, että se sattui olemaan liikennemerkissä valmiina. Asfaltoinnin jälkeen liikennemerkki ei ole enää kaatunut.

Betoniporsaasta näkyy maan pinnalla kuitenkin neljännes. Tarkkaa syytä erikoiseen ulkomuotoon Pyötsiä ei osaa sanoa. Hän arvelee, että porsasta upottaessa on tullut vastaan kivi, joka on estänyt sen upottamisen syvemmälle.

”Tehtävänä on ollut kiinnittää merkki niin, ettei se enää kaadu. Nyt se ei enää kaadu”, Pyötsiä sanoo.

Erikoisesta ulkonäöstään huolimatta liikennemerkin tarkoitus on hyvä: parkkipaikka toimii alueen asukkaiden vieraiden parkkipaikkana virka-ajan ulkopuolella.

Pyötsiän mukaan kaupunki lähestyi Eloa keväällä ja tiedusteli apua Kilterin asuinalueen huutavaan vieraspaikkapulaan. Hän sanoo, että alueen asukkaat ovat löytäneet parkkipaikan melko hyvin.

”Onhan se tietysti koomisen näköinen, mutta ajaa asiansa”, Pyötsiä sanoo.

Pysäköintijärjestely on väliaikainen. Vieraspaikkojen katoamisen puolesta alueen asukkaiden ei silti tarvitse pelätä.

”Haluamme tarjota asukkaiden vieraille pysäköintipaikkoja jatkossakin, mutta lopullinen sijainti saattaa olla eri paikassa.”