”Ihanan aktiiviset” vanhemmat rakensivat päiväkotilapsille leikkikioskin: Joku pani paikat palasiksi huvin vuoksi

Julkaistu:

Leikkikioskin rakensi viime keväänä päiväkodin vanhempaintoimikunta. He olivat sisustaneet varastorakennuksen päädyn pieneksi kioskiksi ja rakentaneet sinne pienet kalusteet kioskileikkejä varten.


Ylästön päiväkoti joutui viikonloppuna ilkivallan kohteeksi. Päiväkodin pihan varastorakennukseen tehdyn leikkikioskin sisätilat tuhottiin kauttaaltaan.

Päiväkodin työntekijät huomasivat tuhotun leikkikioskin maanantaiaamuna töihin saapuessaan, kertoo Ylästön päiväkodin johtaja Kirsti Hyvärinen.

Rakennuksen ikkunan aukkoon oli laitettu levy, joka oli potkaistu sisään. Ilkivallantekijät olivat menneet sisään ikkunan kautta ja rikkoneet Hyvärisen mukaan kaiken sisällä olleen.

Leikkikioskin rakensi viime keväänä päiväkodin vanhempaintoimikunta. He sisustivat varastorakennuksen päädyn pieneksi kioskiksi ja rakensivat sinne pienet kalusteet kioskileikkejä varten.

”Meidän toimintaamme ja lasten turvallisuuteen tällä ei ole vaikutusta, mutta tosi ikävää tämä on silti. Varsinkin kun vanhempaintoimikuntamme on ihanan aktiivinen, he tekevät lasten hyväksi kaikenlaisia kivoja juttuja. Tylsää, kun ne rikotaan”, Hyvärinen sanoo.


Aktiivinen vanhempaintoimikunta on tosin jo organisoinut siivousosaston, joka siivoaa leikkikioskin ja pystyttää sen uudelleen.

Hyvärisen mukaan lapset olivat suruissaan, sillä leikkikioski oli maanantaiaamuna hurjan näköinen tihutyön päätteeksi. Lapset olivat pahoillaan, kun heidän leikkipaikkansa rikottiin.

Hyvärinen ilmoitti rikotusta leikkikioskista heti kiinteistönhuollosta vastaavalle Vantille. Rikosilmoitusta ei Hyvärisen mukaan vielä ole tehty, vaan hän odottelee Vantin konsultaatiota asiasta.

Satunnaista ilkivaltaa Ylästön päiväkoti on kohdannut muutenkin. Ennen leikkikioskia päiväkodin katolla olevat lapetikkaat joutuivat ilkivallan kohteeksi. Päiväkodista on syksyllä rikottu myös jotain ikkunoita.


”Harmillista ja kurjaa ilkivaltaa, muttei turvallisuuden kannalta vakavaa”, Hyvärinen sanoo.

Päiväkodin henkilökunta kiertää päiväkodin alueen tarkkaan läpi joka maanantaiaamu. Pihalta löytyy aika ajoin esimerkiksi rikottuja pulloja ja tupakantumppeja, jotka saattavat olla pienille lapsille vaarallisia. Hyvärisen mukaan ilkivalta ajoittuu pääasiassa viikonlopuille, arki-iltaisin ei niinkään ole ollut ongelmia.

Hyvärinen toivoo, että säännöllisen ilkivallan myötä myös pihan valvontakameroita lisättäisiin. Niitä on nyt vain vähän, ja lisää Hyvärisen mukaan tarvittaisiin.

”Ainakin nämä ilkivallanteot osoittavat sen, että valvontaa olisi lisättävä. Ja aiheuttaa ilkivalta kuluja kaupungillekin, kun rikkoutuneita paikkoja joudutaan korjaamaan.”