Maksukortin kopiointia ja lopulta tulipalo: Vanhalle kioskille Hakunilassa kävi huonosti, nyt Petri Selander aikoo onnistua samassa paikassa

Julkaistu:

Grilli kohoaa samalle paikalle kuin siinä aikanaan ollut vanha grillirakennus.


Vantaan Hakunilassa on syytä nostalgian sävyttämään iloon: Hakunilaan avautuu lokakuussa uusi grillikioski, jossa on aimo annos myös vanhaa.

Grillikioskia rakentava yrittäjä Petri Selander kuvailee tulossa olevaa grilliä ”vanhan ajan grillikioskiksi, josta saa sellaista grilliruokaa, jota sai lapsena” eli hänen kohdallaan yli 30 vuotta sitten.

Hänen mukaansa silloin grilliruoassa oli hyvää makua, nykyään on mennyt kuulemma ”vähän mäkkäriksi”. Mäkkärillä hän viittaa pikaruokaravintoloiden nykysuosioon.

Rakenteilla olevan grillin paikka on Hakunilantien ja Hevoshaantien risteyksessä, lähellä Nissasta, jossa Selander itsekin asuu. Grilli kohoaa samalle paikalle kuin siinä aikanaan ollut vanha grillirakennus.

Tyhjää paikalla ehti olla ennen Selanderia yli vuosikymmenen. Selander muistaa vanhan grillin ja sitä pitäneen iäkkäämmän naisen.

”Silloin ruoka oli tosi hyvää ja palvelu ystävällistä. Se oli tosi suosittu.”

Vanhan grillin omistaja vaihtui hieman ennen kuin sen toiminta päättyi lopullisesti. Nekin ajat Selander muistaa, muttei niin hyvässä valossa.

”Siinä vaihtui muistaakseni omistaja pariinkin kertaan. Siellä oli jotain maksukorttien kopiointia. Lopulta kioski meni kiinni.”

Sulkemisesta ei kestänyt kauaakaan, kun grillirakennus paloi. Selander haluaa täsmentää, että edellisen grillin kanssa hänellä ei ole mitään tekemistä.

”Haluamme aloittaa puhtaalta pöydältä. Haluamme saada luottamuksen asiakkaisiin ja lähitalojen asukkaisiin ja olla luotettava ja kunniallinen toimija, joka pitää alueen siistinä.”

Punainen grillirakennus on kohonnut hyvää vauhtia. Selander arvioi, että lokakuun lopulla se saadaan avatuksi. Grillin nimiasia on vetämässä parhaillaan Patentti- ja rekisterihallituksessa. Jos kaikki menee suunnitellusti, niin uuden grillin nimeksi tulee Grillikioski Herkkuparila.

Selander on pitkän linjan elintarvikealan yrittäjä. Hänellä on myös lounaskahvila meren läheisyydessä Helsingin Vartiokylässä.

Hakunilan Puskaradio -ryhmässä Facebookissa vanhaa grilliä on muisteltu niin hyvässä kuin pahassa. Monet muistavat nuo loppuvuosien epäselvyydet ja tulipalon, mutta useat ovat äityneet muistelemaan myös vanhan grillin hyviä puolia ja muistoja menneiltä vuosilta.

Yksi kehuu muun muassa nostalgista oloa ja tunnelmaa, joka hänelle syntyy aina grillin ohi kulkiessaan. Eräs toinen puolestaan muisteli sitä, kuinka kävi tekemässä vaikka mitä elintarvikeostoksia vanhalla kioskilla.

Yksi kertoi muistavansa jopa vanhan grillin lihapiirakan maun.

Vanhasta kioskista sai ruokaa ja elintarvikkeita, mutta Selanderin grilli keskittyy pääasiassa ruokaan. Elintarvikkeita myyvälle kioskille ei hänen mukaansa ole enää nykypäivänä kysyntää, kun asuinalueiden lähikaupat ovat niin kattavasti auki.

Selander kuitenkin lupaa, että kahvia ja kahvimaitoa kioskista löytyy aina niitä kaipaaville. Ruoassa Selander sekä hänen vaimonsa Pia Haatainen luottavat laadukkaan ruoan vetovoimaan.

”Majoneeseista lähtien teemme ruoat itse. Käytämme valmiita tuotteita niin vähän kuin mahdollista. Kun raaka-aineet ja mausteet ovat kunnossa, niin lopputulos on hyvä. Ei se sen kummempaa ole”, Selander sanoo.