Vantaa haluaa saada koululaiset liikkumaan, kouluissa käynnistyy syyskuun alussa 85 maksutonta liikuntakerhoa

Julkaistu:

Liikuntakerhot ovat osa Vantaan, Espoon, Riihimäen ja Hämeenlinnan kaupunkien yhteistä #Paraskoulu-hanketta. Sitä rahoittaa Opetushallitus.


Vantaan kouluissa käynnistyy syyskuun alussa yhteensä 85 maksutonta Sporttia kouluille -liikuntakerhoa, jotka järjestetään yhteistyönä Sporttia kaikille ry:n, Vantaan kaupungin ja paikallisten urheiluseurojen kanssa.

Asiasta kertoo Vantaan kaupunki tiedotteessaan.

Liikuntakerhoissa vietetään tiedotteen mukaan hauskoja hetkiä liikunnan parissa ilman kilpailua ja vertailua. Kerhojen avulla on tavoitteena lisätä koulupäivään liikettä ja tarjota maksutointa liikuntatoimintaa niille, joilla ei vielä välttämättä ole liikuntaharrastusta.

”Viime vuonna kerhoja oli 88, ja nyt näyttäisi siltä, että liikuntakerhoja järjestetään tällä lukuvuodella lähes yhtä paljon kuin viime lukuvuodellakin”, projektikoordinaattori Päivi Sillanpää sanoo tiedotteessa.

Liikuntakerhoja järjestetään ala- ja yläkouluissa koulupäivän yhteydessä aamuisin, välitunneilla ja heti koulupäivän jälkeen. Useimmiten kerhot järjestetään koulujen liikuntasaleissa.

Toiminta on suunnattu kunkin koulun toiveiden ja tarpeiden mukaan tietyille luokka-asteille. Kerhojen ohjelmassa huomioidaan lasten toiveet ja liikuntaan monipuolisesti pelaten ja leikkien.

”Kerhoihin ja liikuntavälitunneille on helppo tulla mukaan, koska ne järjestetään koulupäivän yhteydessä. Näin ei välttämättä enää tarvitse lähteä illalla harrastamaan”, Sillanpää sanoo tiedotteessa.

Kerhokausi alkaa 2.9.2019 ja päättyy 15.5.2020. Koulujen loma-aikoina myös liikuntakerhot ovat tauolla. Liikuntakerhot ovat osa Vantaan, Espoon, Riihimäen ja Hämeenlinnan kaupunkien yhteistä #Paraskoulu-hanketta. Sitä rahoittaa Opetushallitus.

Kerhojen koulukohtaiset tiedot, aikataulut ja ilmoittautuminen löytyvät osoitteesta hobihobi.fi. Kerhoihin voi osallistua myös ilmoittautumatta.

Koulujen liikuntakerhojen lisäksi Hobihobi-palvelusta löytyy myös muita harrastuksia. Palvelussa voi esimerkiksi etsiä itselleen mieluista lajia hakusanalla. Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan palvelu on parhaillaan pilotointi- ja kehitysvaiheessa.